קרואסון חמאה מושלם מהמטבח הצרפתי הקלאסי שכיף לפתוח איתו את הבוקר ביחד עם קפה הפוך ממש כמו בבית קפה בפריז - קצת עבודה אבל כל כך משתלם!, 244 קלוריות למנה, 376 קלוריות ל-100 גרם
1 למיקסר עם וו לישה מכניסים את השמרים ומערבבים עם המים.
2 מכניסים את הסוכר, שני סוגי הקמחים, החמאה (ה- 25 גרם הראשונים בלבד), החלב והמלח, ומתחילים בערבוב איטי של כל המצרכים. מדי פעם מגרדים את התחתית ומוודאים שכל המצרכים מתערבבים. ממשיכים בערבוב רק עד לקבלת מסה אחידה של הבצק.
3 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשאירים לתפוח כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
4 מוציאים מהבצק את האוויר בעזרת הידיים, ומעבירים את הבצק למקרר להמשך תפיחה לעוד שעה.
5 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו למלבן בעובי של ס"מ.
6 מחלקים את הבצק לשליש ושני שליש (אפשר לקפל וליצור את הסימון או לדמיין בראש איפה עובר הקו של שני שליש בצק). מחממים בידיים מעט 60 גרם חמאה כדי להקל על המריחה - מורחים בידיים או בעזרת סכין שכבה אחידה של החמאה על שני שליש בצק.
7 מקפלים את שליש הבצק ללא החמאה על המרכז (עם החמאה), ומעל שניהם מקפלים את השליש עם החמאה. כך נוצרו לנו 3 שכבות בצק שבין כל שכבה יש חמאה.
8 מרדדים את הבצק לאורך הקיפולים - כלומר, אם סגרנו את הבצק כלפי שמאל (או ימין) הרידוד יהיה קדימה-אחורה (בכיוון הנגדי לקיפול).
9 מקפלים שוב את השליש החיצוני לאמצע ואת השליש הנותר מעליו ומרדדים שוב באותה הצורה כמו בשלב הקודם.
10 מקפלים שוב את הבצק לשלישים אחד על השני כמו בשלבים הקודמים ומכניסים למקרר לשעה וחצי לפחות או עד שהבצק קר למגע. אם אין זמן להמשיך את התהליך באותו היום - מכניסים את הבצק למקפיא, וביום שאחרי אפשר להפשיר דרך המקרר ולהמשיך.
11 חוזרים שוב על שלבים 6-10 (מריחת חמאה על שני שליש בצק, קיפול, רידוד, קיפול, רידוד, קיפול) ומכניסים למקרר שוב לשעתיים קירור, או עד שהבצק קר למגע. גם כאן , אם אין זמן להמשיך את התהליך באותו היום - מכניסים את הבצק למקפיא וביום שאחרי אפשר להפשיר דרך המקרר ולהמשיך.
12 מרדדים את הבצק למלבן בגודל של 50x25.
13 יוצרים משולשים בעזרת סכין חדה או בעזרת גלגלת פיצה, כשהבסיס של כל משולש ברוחב 10 ס"מ.
14 מותחים מעט את הבצק בעזרת הידיים (בזהירות, שלא ייקרע) ומתחילים לגלגל מהחלק הרחב כלפי החלק הצר. במחצית הדרך מותחים מעט שוב את הבצק וממשיכים לגלגל עד הסוף.
15 מניחים על נייר אפייה כשהשפיץ של הקרואסון כלפי מטה (כדי שלא ייפתח במהלך האפייה).
16 חוזרים על הפעולה עם כל המשולשים, מברישים בביצה, מכסים במגבת ומתפיחים לשעה. בינתיים מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
17 אופים את הקרואסונים במשך 25-30 דקות, או עד שהם מקבלים גוון חום.
18 מצננים לחלוטין ומתקבל קרואסון חמאה קלאסי מושלם.