דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קרואסון שקדים
קרואסון שקדים
קרואסון שקדים
קרואסון שקדים הכי טעים שיש

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 98 גרם למנה\יחידה (כל קרואסון עשוי להספיק ל- 2 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לשים את חומרי הבצק לבצק רך אך לא דביק (את המים מוסיפים בהדרגה ואת המלח בסוף). מכסים ומתפיחים כשעה.
  • 2 מכינים קרם שקדים: מקציפים חמאה, אבקת סוכר וסוכר וניל יחד, מוסיפים ביצה ומקציפים עד לקבלת קצף אחיד ובהיר. מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים עד איחוד. שומרים במקרר.
  • 3 על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק ל- 3 כדורים, מכסים ומשהים במקרר כחצי שעה.
  • 4 מרדדים כל כדור לעלה מלבני דק ומורחים על 2/3 מכל עלה שליש מהחמאה לקיפול (40 גרם חמאה לכל עלה). את שליש הבצק בלי החמאה מקפלים מעל השליש האמצעי המרוח ואת השליש שנותר מקפלים מעליו. בסוף מקפלים שוב לחצי ומכניסים למקרר למנוחה של כשעה.
  • 5 חוזרים על אותם הקיפולים (רק שהפעם בלי החמאה) כולל זמן השהייה במקרר.
  • 6 מרדדים כל חלק של בצק לעלה מלבני דק, חותכים בעזרת גלגלת פיצה 6 משולשים, ממלאים כפית מלאה מקרם השקדים ומגלגלים.
  • 7 מורחים ביצה טרופה עם כף מים, מפזרים מעל שקדים פרוסים וסוכר דמררה ומשהים כחצי שעה.
  • 8 אופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך כרבע שעה עד הזהבה. הרי לכם קרואסון שקדים נפלא שלא תוכלו להפסיק לאכול!
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לצקת מעל סירופ סוכר חם עם מעט תמצית וניל (מוסיף לברק ולטעם).

הערך התזונתי לא כולל את ליקר השקדים.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)330337
חלבונים (גרם)7.12 7.28
פחמימות (גרם)3738
מתוכן סוכרים (גרם)7.54 7.7
שומנים (גרם)17.34 17.72
מתוכם שומן רווי (גרם)7.75 7.92
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)77.69 79.41
נתרן (מ"ג)120.77123.44
סיבים תזונתיים (גרם)1.07 1.09
מים (גרם)25.8626.43
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)18.1518.55
ויטמין B (מ"ג)0.270.27
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.170.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.335.45
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.1
ויטמין C (מ"ג)00
ויטמין D (מק"ג)0.230.24
ויטמין E (מ"ג)0.120.12
ויטמין K (מק"ג)0.060.06
סידן (מ"ג)7.838.01
ברזל (מ"ג)0.210.21
מגנזיום (מ"ג)1.581.62
זרחן (מ"ג)22.4922.99
אבץ (מ"ג)0.150.15
אשלגן (מ"ג)16.1716.53
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.220.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.420.43
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.390.4

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.7% 27.8% 11.4% 59.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.4 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.