דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

48 מנות/יחידות, 41 גרם למנה\יחידה (כ- 48 פרוסות מ- 4 כרוכיות)

  • הבצק
  • חמאה - אריזת נייר (200 גרם)
    רכה
  • שמן קנולה - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
  • חלב - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • קמח חיטה לבן בהיר - 475 גרם
    450-500 גרם כולל קימוח המשטח
  • אבקת אפייה - כפית (5 גרם)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • המילוי
  • ממרח תמרים - 10 כפות - סה"כ (340 גרם)
    2-3 כפות לכל כרוכית
  • טחינה 100% שומשום - 8 כפות - סה"כ (120 גרם)
    2 כפות לכל כרוכית
  • תמר - מג`הול - 8 יחידות - סה"כ (136 גרם)
    2 יחידות לכל כרוכית
  • שזיף מיובש - 8 יחידות - סה"כ (88 גרם)
    2 יחידות לכל כרוכית
  • אננס מיובש - 4 יחידות - סה"כ (128 גרם)
    יחידה אחת לכל כרוכית
  • חמוציות - 4 כפות - סה"כ (56 גרם)
    כף לכל כרוכית
  • משמש מיובש - 8 יחידות - סה"כ (80 גרם)
    2 יחידות לכל כרוכית
  • אגוזי מלך - 4 כפות - סה"כ (72 גרם)
    כף לכל כרוכית (חתוכים גס)
  • פיסטוק קלוי - 4 כפות-טחון - סה"כ (40 גרם)
    כף לכל כרוכית (חתוכים גס)
  • קינמון - 2 כפיות שטוחות
    1/2 כפית לכל כרוכית
  • גרידת לימון - כפית (3 גרם)
    1/4 כפית לכל כרוכית
  • אוכמניות מיובשות - 4 כפות
    כף לכל כרוכית
  • דובדבנים מיובשים - 4 כפות
    כף לכל כרוכית

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
כרוכיות פירות יבשים
נפלאות לאירוח בט"ו בשבט
  • 1 בקערה גדולה מערבבים את החמאה הרכה ביחד עם השמן, החלב, הקמח, אבקת האפייה והמלח עד לאיחוד המצרכים ולקבלת בצק רך וגמיש.
  • 2 מניחים בצד עטוף בניילון נצמד למשך כחצי שעה (בקיץ ניתן לשמור במקרר).
  • 3 לאחר מנוחת הבצק מחלקים אותו ל- 4 חלקים.
  • 4 משטחים כל חלק למלבן (כ- 30/40 ס"מ).
  • 5 מורחים על כל מלבן את ממרח התמרים, מוזגים את הטחינה הגולמית, מפזרים את הפירות היבשים החתוכים, מוסיפים גם את האגוזים והפיסטוקים ומפזרים מעל את הקינמון וגרידת הלימון.
  • 6 מגלגלים לכרוכית, מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170-180 מעלות למשך כחצי שעה.
  • 7 מקררים כ- 5 דקות ולאחר מכן חותכים בעזרת סכין חדה לפרוסות.
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את האוכמניות המיובשות והדובדבנים המיובשים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.6% 25.3% 7.7% 63.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.37 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב