דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 82 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קוביות פרג בציפוי גנאש שוקולד
מעדן פרג לפורים
  • הכנת הבצק:
  • 1 מערבבים בקערה את החמאה ביחד עם הסוכר והביצה.
  • 2 מוסיפים את הקמח וסוכר הוניל ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  • 3 לוקחים 3/4 מהבצק ומשטחים לעובי של כס"מ בתבנית משומנת (תבנית מלבנית בגודל 25x15 או תבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ).
  • 4 מניחים את התבנית במקרר עד לקירור הבצק, ואת 1/4 הבצק הנותר מקפיאים למשך כחצי שעה.
  • 5 דוקרים מעט עם מזלג את הבצק שהתקרר ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 160-170 מעלות במשך כ- 15 דקות. מוציאים לקירור.
  • הכנת המילוי:
  • 1 מניחים בסיר את החלב, השמנת, הפרג, הסוכר, הסולת והקמח, ומבשלים על אש נמוכה עד שהתערובת מסמיכה.
  • 2 מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה, סוכר הוניל וגרידת הלימון, מערבבים ומקררים.
  • 3 מפרידים את הביצים ומשלבים את החלמונים בתוך תערובת הפרג.
  • 4 מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב, ומשלבים גם כן את קציפת החלבונים בתערובת הפרג.
  • הרכבה + ציפוי הגנאש:
  • 1 מסדרים את תערובת הפרג על תחתית העוגה ומעל מגרדים את הבצק הקפוא.
  • 2 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך כ- 50 דקות.
  • 3 מצננים את העוגה האפויה ובינתיים מכינים את גנאש השוקולד.
  • 4 ממיסים את השוקולד המריר עם השמנת המתוקה והרום, מצפים את העוגה, מקררים וחותכים לקוביות.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מלבנית בגודל 25x15 או תבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 36.4% 10.8% 50.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.6 (0.63 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב