דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 136 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת קרלבסקי - מלכת העוגות הגיאורגיות
לא סתם מכנים אותה מלכה
  • 1 להניח בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר וסוכר הוניל, ולערבל כ- 3 דקות. להוסיף את הביצים עד לאיחוד.
  • 2 להוסיף את הדבש והחומץ, ולהמשיך לערבל כחצי דקה.
  • 3 להוסיף את אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקמח, ולאחד לבצק דביק מעט ורך (ייתכן ויהיה צורך להוסיף עוד כחצי כוס קמח).
  • 4 להוסיף את אגוזי המלך הקצוצים ולהמשיך לערבל עוד כחצי דקה.
  • 5 בידיים רטובות מעט לחלק את הבצק ל- 3 חלקים גדולים וחלק אחד נוסף קטן. להניח נייר אפייה על תבנית ולסמן קוטר של תבנית 28 ס"מ (כך להכין עם שני ניירות נוספים עבור כל חלקי הבצק הגדולים).
  • 6 בידיים רטובות לקחת כל כדור בצק ולשטח אותו לפי הסימון בתבנית. לאפות בתנור בחום של 180 מעלות טורבו למשך כ- 25 דקות עד להזהבה שחומה (זמן האפייה תלוי בסגור התנור, אני אופה כל פעם 2 תבניות בתנור - כמובן שכל ביסקוויט בתבנית נפרדת), להוציא ולקרר - לא לגעת עד שמתקרר כי הביסקוויט נשבר כשהוא חם.
  • 7 כשהביסקוויט כמעט קר יש להסיר בזהירות את נייר האפייה.
  • 8 את כדור הבצק הקטן יותר להניח על נייר אפייה ובידיים רטובות לשטח לעובי דק. לאפות אותו גם כן בתנור, לקרר מעט ולאחר מכן לפורר עם הידיים או באמצעות מזלג לפירורים ללא גושים.
  • 9 להקציף את כל המצרכים עד לקבלת קצפת יציבה.
  • 10 עוברים להרכבת העוגה: להניח על מגש ביסקוויט אחד, להוסיף 1/3 מהקרם, מעל ביסקוויט נוסף (אני בשלב זה מרחתי על הביסקוויט השני ריבת פובידל - לא חובה), לאחר מכן 1/3 נוסף של קרם, להניח את הביסקוויט השלישי ולמרוח את הקרם הנותר מלמעלה ומהצדדים.
  • 11 לפזר בנדיבות את פירורי הביסקוויט מלמעלה ומהצדדים כך שלא ייראו את הקרם. לשמור במקרר בכלי אטום ולפרוס רק עוד כיומיים (טעים יותר).
  • 12 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
חייבת לציין שכדאי להכין יום מראש - כך הביסקוויט מתרכך והעוגה טעימה יותר.

הערך התזונתי לא כולל את ריבת הפובידל. כוס המדידה בה השתמשתי היא היא כוס 250 מ"ל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.8% 34.5% 7.9% 55.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.54 (0.56 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב