דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 158 גרם למנה\יחידה (4 מאפים עגולים (4 מנות כל מאפה))

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מאפים עם אצבעות מוצרלה
מאפה חלבי מושלם לארוחת הערב שלכם
  • 1 בקערה לערבב את הקמח והשמרים, להוסיף את הסוכר ולהתחיל לערבל.
  • 2 להוסיף את המים (להתחיל ב- 2 כוסות). כשמתגבש לבצק להמשיך לערבל עוד כ- 3 דקות.
  • 3 להוסיף עוד 1/2 כוס מים ואת השמן, להמשיך לערבל כ- 2 דקות ולראות אם צריך עוד מים כי הבצק צריך להיות דביק אך לא דליל.
  • 4 להוסיף את המלח ולהמשיך לערבל עוד כ- 7 דקות.
  • 5 למזוג מעל הבצק כף שמן, לעגל עם הידיים לכדור חלק ולהתפיח כ- 30 דקות, ללוש, לכסות ולהתפיח עוד כ- 30 דקות. ללוש שוב, לכסות ולהתפיח עוד כשעה-שעה וחצי.
  • 6 לרפד תבניות בנייר אפייה ולשמן קלות. לחלק את הבצק ל- 4 חלקים שווים.
  • 7 עם ידיים משומנות למתוח את הבצק לעיגול בתבנית. כל פעם לחכות כ- 2 דקות ואז להמשיך למתוח עם היד עד לגודל התבנית.
  • 8 לסדר על הבצק את אצבעות המוצרלה כמו משולשי פיצה (כל בצק צריך בערך 7-8 אצבעות גבינה).
  • 9 ללחוץ מעט עם האצבעות כדי לעשות שוליים מסביב לבצק. לעשות קיפול של השוליים של כסנטימטר, כך ייווצרו שוליים גבוהים יותר.
  • 10 לכסות בשקית רופפת ולהתפיח כ- 30 דקות נוספות.
  • 11 להבריש בביצה מהולה בחלב ולזרות שומשום מעל משולשי הבצק.
  • 12 לאפות בחום של 190 מעלות כ- 25 דקות או עד להזהבה.
  • 13 בתיאבון חיוך

ניתן להכין גם עם גבינת סולוגוני גיאורגית. במקום המים אני השתמשתי בכוס חלב + 1.75 כוסות מים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 18.7% 23.3% 57.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב