דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 223 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל החצ`פורי)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חצ`פורי גבינה טבעוני
חצ`פורי במיוחד לטבעוניים
  • הכנת הבצק:
  • 1 לערבל במיקסר את הקמחים, אבקת האפייה, השמרים, הסוכר והמים. אם משתמשים בקמח מלא יש להשאיר בצד כ- 1/2 כוס מהכמות - יש להוסיף את הכמות הזו רק לאחר שהבצק מתגבש ורק במידה והוא דביק מדי.
  • 2 להוסיף את המלח והשמן, להמשיך ללוש כ- 10 דקות עד שהבצק רך ונעים, להניח יפה בקערה, לשמן מעט מלמעלה ובצדדים, לכסות בניילון נצמד ומגבת ולהתפיח כשעה-שעתיים במקום חמים עד להכפלת הנפח.
  • 3 לחלק את הבצק לכדורים ולהתפיח שוב כחצי שעה.
  • הכנת המילוי:
  • 1 לרסק היטב את אגוזי הקשיו המושרים והמסוננים במעבד מזון או בבלנדר קטן עם 1/2 כוס חלב סויה עד שמתקבל מרקם חלק מאוד.
  • 2 להוסיף לאגוזי הקשיו את הטופו, עוד 3/4 כוס חלב סויה, הקורנפלור, המלח והמוסקט.
  • 3 לערבב את התערובת היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
  • 4 להעביר את התערובת לסיר קטן, להוסיף את חלב הסויה הנותר ולבשל מעט תוך כדי ערבוב מתמיד (שלא יישרף לנו) עד שמתקבל מרקם של גבינה רכה.
  • הרכבת המנה:
  • 1 לרדד כל כדור בצק למלבן דק (העובי כאן חשוב). אם והבצק דביק ניתן להוסיף מעט קמח כדי שיהיה נוח לעבוד איתו.
  • 2 למרוח את גבינת הקשיו על הבצק, לגלגל את השוליים משני הצדדים בערך עד לשליש המלבן מכל צד ולהדק את הקצוות לצורת סירה.
  • 3 להוסיף עוד ממילוי הגבינה בחלל שנוצר כתוצאה מעיצוב הסירה.
  • 4 לאפות את החצ`פורי הטבעוני בתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות למשך כ- 15 דקות (יש לבדוק שהבצק אפוי בתחתית).
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להכין גם עם שילוב של קמח לבן וקמח מלא.

ציוד נדרש: מיקסר, מעבד מזון קטן.

שיטת ההכנה כוללת גם השריה, טחינה ובישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 15% 17.7% 62.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.2 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב