דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 440 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הפסטה
  • פסטה בצורת פפיונים - אריזת ניילון (500 גרם)
    או בכל צורה שאוהבים
  • מים - 1 ליטר
  • מלח - כף שטוחה
  • הירקות
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    חתוך לרצועות קטנות
  • גזר - 2 יחידה בינונית ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    מגורדים גס
  • סלרי - כרפס - 2 גבעול - סה"כ (90 גרם)
    קצוצים דק (עם העלים)
  • קישוא - יחידה קטנה (108 גרם)
    מגורד
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • שום - 1/4 כפית
    גרוס
  • רוטב השום
  • מיונז - כף (15 גרם)
  • שום - כפית
    כתוש
  • סוכר - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
  • מיץ לימון - 2 כפית - סה"כ (10 מ"ל)
    סחוט טרי
  • מלח - קורט
  • פטרוזיליה - 3 גבעול בינוני - סה"כ (30 גרם)
    קצוצה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פסטה וירקות ברוטב שום
ארוחה טעימה לכל המשפחה
  • 1 להרתיח את המים והמלח, להוסיף את הפסטה ולבשל 10-15 דקות או עד לריכוך, לסנן ולהניח בצד.
  • 2 לטגן בשמן את הירקות עד שמתרככים, לתבל, לערבב עם הפסטה ולהעביר לכלי הגשה.
  • 3 לערבב את מצרכי הרוטב ולצקת על הפסטה (עדיף לפני ההגשה).
  • 4 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.3% 13.2% 11.7% 69.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב