אתם הולכים לאמץ את הרוטב הזה...
1. מחממים מעט במחבת גדולה את שמן הזית.
2. לטגן כמה דקות את קוביות הבטטה, להוסיף את שיני השום הפרוסות ולהמשיך לטגן עוד כמה דקות.
3. למזוג את השמנת המתוקה והיין הלבן, ולהוסיף את כל התבלינים והערמונים.
4. לערבב היטב, להביא לרתיחה, להנמיך מעט את האש ולצמצם את הרוטב.
5. בינתיים, לבשל את הרביולי במשך כמה דקות במים רותחים עם מעט שמן וכף מלח, ולסנן היטב. אני השתמשתי ברביולי ערמונים קנוי באיכות מעולה (עבודת יד - לא לוותר על זה) - ניתן גם להכין רביולי ביתי בעצמכם.
6. להוסיף את הרביולי אל רוטב השמנת והבטטה במחבת, לערבב היטב ולהמשיך לבשל למשך כמה דקות.
7. להעביר אל צלחות הגשה, לקשט בתימין טרי, לפזר מעל גבינת גרנה פדנו מגורדת (או פרמזן) ולהגיש עם כוס יין לבן איכותי.
8. מתקבל רוטב שמנת בטטה וערמונים פשוט מושלם שמשתלב פשוט נפלא עם רביולי ערמונים - פשוט מנת שף ביתית כמו במסעדה!
9. בתיאבון
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.