דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
רוטב שמנת בטטה וערמונים לרביולי
רוטב שמנת בטטה וערמונים לרביולי
אתם הולכים לאמץ את הרוטב הזה...

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 347 גרם למנה\יחידה (3-4 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחממים מעט במחבת גדולה את שמן הזית. לטגן כמה דקות את קוביות הבטטה, להוסיף את שיני השום הפרוסות ולהמשיך לטגן עוד כמה דקות. למזוג את השמנת המתוקה והיין הלבן, ולהוסיף את כל התבלינים והערמונים. לערבב היטב, להביא לרתיחה, להנמיך מעט את האש ולצמצם את הרוטב.
  • 2 בינתיים, לבשל את הרביולי במשך כמה דקות במים רותחים עם מעט שמן וכף מלח, ולסנן היטב. אני השתמשתי ברביולי ערמונים קנוי באיכות מעולה (עבודת יד - לא לוותר על זה) - ניתן גם להכין רביולי ביתי בעצמכם.
  • 3 להוסיף את הרביולי אל רוטב השמנת והבטטה במחבת, לערבב היטב ולהמשיך לבשל למשך כמה דקות.
  • 4 להעביר אל צלחות הגשה, לקשט בתימין טרי, לפזר מעל גבינת גרנה פדנו מגורדת (או פרמזן) ולהגיש עם כוס יין לבן איכותי. מתקבל רוטב שמנת בטטה וערמונים פשוט מושלם שמשתלב פשוט נפלא עם רביולי ערמונים - פשוט מנת שף ביתית כמו במסעדה!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן ואף מומלץ להוסיף מעט תימין טרי לרוטב, אורגנו טרי, פלפל לבן (במקום הפלפל השחור) ובצל קצוץ.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)828239
חלבונים (גרם)11.13 3.21
פחמימות (גרם)9026
מתוכן סוכרים (גרם)4.57 1.32
שומנים (גרם)49.03 14.13
מתוכם שומן רווי (גרם)25.32 7.3
כולסטרול (מ"ג)159 45.82
נתרן (מ"ג)959.15276.41
סיבים תזונתיים (גרם)11.58 3.34
מים (גרם)71.4620.59
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)543.08156.51
ויטמין B (מ"ג)1.160.33
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.430.12
ויטמין B5 (מ"ג)0.440.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.190.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.61.32
ויטמין C (מ"ג)18.065.2
ויטמין E (מ"ג)0.660.19
ויטמין K (מק"ג)2.010.58
סידן (מ"ג)31.429.05
ברזל (מ"ג)0.710.21
מגנזיום (מ"ג)16.134.65
זרחן (מ"ג)34.369.9
אבץ (מ"ג)0.230.07
אשלגן (מ"ג)196.356.57
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.2% 30.3% 6.9% 55.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.48 (0.55 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.