דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
רוטב רוזה קל להכנה, צילום: שי-לי ליפא

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 254 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות)

  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ גס
  • עגבניות - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (860 גרם)
    חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • תימין - 2 גבעולים - סה"כ (2 גרם)
  • סוכר - 1/2 כפית שטוחה
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם - גרוס
  • ריקוטה - 2 כפות - סה"כ (60 גרם)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחממים מחבת גדולה על אש בינונית.
  • 2 מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ- 5 דקות, עד שהבצל רך.
  • 3 מוסיפים עגבניות, תימין, סוכר, מלח ופלפל, ומבשלים כ- 10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהעגבניות רכות.
  • 4 מוסיפים גבינת ריקוטה ומערבבים עד להמסתה. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 5 מוציאים את התימין וטוחנים את הרוטב במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי, עד לקבלת מרקם חלק.
  • 6 בתיאבון חיוך

הרוטב בתמונה הוא לפני הטחינה - עדיין במחבת.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)10842
חלבונים (גרם)3.38 1.33
פחמימות (גרם)156
מתוכן סוכרים (גרם)7.83 3.08
שומנים (גרם)4.6 1.81
מתוכם שומן רווי (גרם)1 0.4
כולסטרול (מ"ג)1.8 0.71
נתרן (מ"ג)187.9674.06
סיבים תזונתיים (גרם)2.19 0.86
מים (גרם)219.1386.34
ליקופן (מ"ג)5.232.06
ויטמין A (מק"ג)42.2516.65
ויטמין B (מ"ג)1.720.68
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.030.41
ויטמין B5 (מ"ג)0.30.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.220.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)32.2112.69
ויטמין C (מ"ג)43.2317.03
ויטמין E (מ"ג)0.980.38
ויטמין K (מק"ג)5.32.09
סידן (מ"ג)95.2537.53
ברזל (מ"ג)1.420.56
מגנזיום (מ"ג)23.49.22
זרחן (מ"ג)71.328.09
אבץ (מ"ג)0.390.15
אשלגן (מ"ג)485.6191.33
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.7% 18.2% 13.4% 59.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.