דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 254 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות)

  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ גס
  • עגבנייה - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (860 גרם)
    חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • תימין - 2 גבעולים - סה"כ (2 גרם)
  • סוכר - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (3 גרם)
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם - גרוס
  • ריקוטה - 2 כפות - סה"כ (60 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
רוטב רוזה לפסטה, ניוקי או אורז
רוטב רוזה קל להכנה, צילום: שי-לי ליפא
  • 1 מחממים מחבת גדולה על אש בינונית.
  • 2 מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ- 5 דקות, עד שהבצל רך.
  • 3 מוסיפים עגבניות, תימין, סוכר, מלח ופלפל, ומבשלים כ- 10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהעגבניות רכות.
  • 4 מוסיפים גבינת ריקוטה ומערבבים עד להמסתה. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 5 מוציאים את התימין וטוחנים את הרוטב במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי, עד לקבלת מרקם חלק.
  • 6 בתיאבון חיוך

הרוטב בתמונה הוא לפני הטחינה - עדיין במחבת.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.7% 18.2% 13.4% 59.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב