דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

50 מנות/יחידות, 111 גרם למנה\יחידה (צנצנת גדולה)

  • עגבנייה - 5 ק"ג
    מקולפות וקצוצות
  • שום - 20 שיניים
    כתושות
  • פלפל ירוק חריף - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (112 גרם)
    קלויים, קלופים ופרוסים דק
  • שמן קנולה - כוס (240 מ"ל)
    לא פחות (לטיגון)
  • מלח - כף גדושה
    לפי הטעם
  • פפריקה - 3 כפות שטוחות
    מתוקה (עדיף פפריקה בשמן)
  • שאטה גרוסה - 2 כפות
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מטבוחה קלה להכנה
מטבוחה ביתית שחובה לאמץ, צילום: שרון אונגר
  • 1 מטגנים בשמן בסיר עמוק את השום והפלפלים החריפים הקלויים (יש לפרוס אותם דק מאוד) עד להזהבה עדינה מאוד.
  • 2 מוסיפים את העגבניות, המלח, הפפריקה והשאטה הגרוסה.
  • 3 מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 2-4 שעות עד להסמכה. מתקבלת מטבוחה קלה להכנה שבטוח תאמצו!
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר עמוק.

הערך התזונתי לא כולל את השאטה הגרוסה. רמת החריפות לפי הטעם האישי. המטבוחה יכולה להישמר במקרר למשך כשבוע וחצי עד שבועיים, אך אתם בטח תחסלו אותה הרבה קודם (:.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.7% 38% 10.1% 44.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.7 (0.82 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב