דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מטבוחה ביתית שחובה לאמץ, צילום: שרון אונגר

מצרכים למתכון

50 מנות/יחידות, 111 גרם למנה\יחידה (צנצנת גדולה)

  • עגבנייה - 5 ק"ג
    מקולפות וקצוצות
  • שום - 20 שיניים
    כתושות
  • פלפל ירוק חריף - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (112 גרם)
    קלויים, קלופים ופרוסים דק
  • שמן קנולה - כוס (240 מ"ל)
    לא פחות (לטיגון)
  • מלח - כף גדושה
    לפי הטעם
  • פפריקה - 3 כפות שטוחות
    מתוקה (עדיף פפריקה בשמן)
  • שאטה גרוסה - 2 כפות
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מטגנים בשמן בסיר עמוק את השום והפלפלים החריפים הקלויים (יש לפרוס אותם דק מאוד) עד להזהבה עדינה מאוד.
  • 2 מוסיפים את העגבניות, המלח, הפפריקה והשאטה הגרוסה.
  • 3 מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 2-4 שעות עד להסמכה. מתקבלת מטבוחה קלה להכנה שבטוח תאמצו!
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר עמוק.

הערך התזונתי לא כולל את השאטה הגרוסה. רמת החריפות לפי הטעם האישי. המטבוחה יכולה להישמר במקרר למשך כשבוע וחצי עד שבועיים, אך אתם בטח תחסלו אותה הרבה קודם (:.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של רותם צוצו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)6458
חלבונים (גרם)1.23 1.11
פחמימות (גרם)55
מתוכן סוכרים (גרם)2.67 2.41
שומנים (גרם)4.59 4.14
מתוכם שומן רווי (גרם)0.36 0.33
נתרן (מ"ג)259.81234.4
סיבים תזונתיים (גרם)0.93 0.84
מים (גרם)97.9988.41
ליקופן (מ"ג)3.042.74
ויטמין A (מק"ג)34.8131.41
ויטמין B (מ"ג)1.010.91
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.630.57
ויטמין B5 (מ"ג)0.150.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.130.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.9812.61
ויטמין C (מ"ג)29.3626.49
ויטמין E (מ"ג)0.690.62
ויטמין K (מק"ג)3.463.12
סידן (מ"ג)17.2615.57
ברזל (מ"ג)0.840.76
מגנזיום (מ"ג)10.939.86
זרחן (מ"ג)34.5631.18
אבץ (מ"ג)0.190.18
אשלגן (מ"ג)245.33221.34
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.080.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.7% 38% 10.1% 44.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.7 (0.82 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה