דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 208 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בורגול יבש - 500 גרם
    דק או עבה
  • פטרוזיליה - צרור (114 גרם)
    קצוצה (ללא גבעולים)
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    חתוכים לקוביות קטנות
  • בצל - יחידה קטנה (63 גרם)
    סגול, קצוץ דק
  • חמוציות - 1/4 כוס - סה"כ (34 גרם)
    מסוכרות או לא (לבחירתכם)
  • מיץ לימון - 2 יחידות - סה"כ (60 מ"ל)
    סחוט טרי
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט טאבולה קל ומהיר
אין על טאבולה!, צילום: שרון אונגר
  • 1 לבשל את הבורגול במים למשך כ- 10 דקות, לסנן ולקרר (כמו בישול פסטה).
  • 2 להעביר את הבורגול המבושל לקערת הגשה, להוסיף את הגזר, הפטרוזיליה והבצל הסגול, ולערבב היטב יחד.
  • 3 להוסיף את החמוציות, שמן הזית, הלימונים הסחוטים והתבלינים, ולהמשיך לערבב יחד. לתקן טעמים לפי הצורך ולהגיש.
  • 4 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16% 5.5% 10.4% 68.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.09 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב