דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט טאבולה קל ומהיר
סלט טאבולה קל ומהיר
אין על טאבולה!, צילום: שרון אונגר

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 208 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בורגול יבש - 500 גרם
    דק או עבה
  • פטרוזיליה - צרור (114 גרם)
    קצוצה (ללא גבעולים)
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    חתוכים לקוביות קטנות
  • בצל - יחידה קטנה (63 גרם)
    סגול, קצוץ דק
  • חמוציות - 1/4 כוס - סה"כ (34 גרם)
    מסוכרות או לא (לבחירתכם)
  • מיץ לימון - 2 יחידות - סה"כ (60 מ"ל)
    סחוט טרי
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לבשל את הבורגול במים למשך כ- 10 דקות, לסנן ולקרר (כמו בישול פסטה).
  • 2 להעביר את הבורגול המבושל לקערת הגשה, להוסיף את הגזר, הפטרוזיליה והבצל הסגול, ולערבב היטב יחד.
  • 3 להוסיף את החמוציות, שמן הזית, הלימונים הסחוטים והתבלינים, ולהמשיך לערבב יחד. לתקן טעמים לפי הצורך ולהגיש.
  • 4 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של רותם צוצו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)450217
חלבונים (גרם)13.59 6.55
פחמימות (גרם)8943
מתוכן סוכרים (גרם)3.64 1.75
שומנים (גרם)7.27 3.5
מתוכם שומן רווי (גרם)1.13 0.54
נתרן (מ"ג)411.95198.43
סיבים תזונתיים (גרם)21.03 10.13
מים (גרם)92.2844.45
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)483.44232.87
ויטמין B (מ"ג)8.173.94
ויטמין B1 (מ"ג)0.290.14
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.08
ויטמין B3 (מ"ג)5.92.84
ויטמין B5 (מ"ג)1.290.62
ויטמין B6 (מ"ג)0.450.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)75.2836.26
ויטמין C (מ"ג)38.6618.62
ויטמין E (מ"ג)0.560.27
ויטמין K (מק"ג)382.16184.08
סידן (מ"ג)86.0541.45
ברזל (מ"ג)4.081.97
מגנזיום (מ"ג)183.1588.22
זרחן (מ"ג)334.25161.01
אבץ (מ"ג)2.321.12
אשלגן (מ"ג)716.88345.32
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.630.3
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.60.29
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.250.12
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.240.12

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16% 5.5% 10.4% 68.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.09 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?