דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 116 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל אוזני ההמן)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
אוזני המן במילוי בשר וריבת בצל
אוזני המן קצת אחרות לפורים ולא רק, צילום: שרון אונגר
  • 1 מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים בטיגון עד שהבשר משנה את צבעו תוך כדי ערבוב מפעם לפעם בעזרת מזלג. מוסיפים את התבלינים והצנוברים, מערבבים ונותנים למלית להתקרר בצד.
  • 2 פורסים את בצק הפיצה על משטח מקומח מעט וקורצים עיגולים בעזרת כוס או רינג (ניתן גם להכין בצק לבד - ראו מידע נוסף).
  • 3 מניחים במרכז עיגולי הבצק שיצרנו כפית של ריבת בצל ומעל כף ממלית הבשר, סוגרים לצורת אוזן המן ומעבירים לתבנית המרופדת בנייר אפייה.
  • 4 מברישים במעט שמן זית, מפזרים שומשום שחור וסוגרים את הקצוות עם קיסמים כדי שאוזני ההמן לא ייפתחו.
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות.
  • 6 מוציאים מהתנור ומזלפים מעל טחינה לפי הטעם. מתקבלים אוזני המן בשריים פשוט טעימים!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: קיסמים.

הערך התזונתי לא כולל את ריבת הבצל. ניתן גם להכין בצק מהמרכיבים הבאים (במקום להשתמש בבצק לפיצה מוכן לשימוש): 500 גרם קמח, 2 כפיות שמרים, כפית סוכר, כפית מלח, 4 כפות שמן זית, 1.25 כוסות מים פושרים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.9% 31.6% 27.4% 38.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב