דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 133 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חלה מקמח כוסמין
חלת כוסמין ביתית מושלמת, צילום: שרון אונגר
  • 1 מניחים בקערת המיקסר (עם וו לישה) את כל מצרכי הבצק מלבד המים הפושרים, מתחילים לערבל, מוזגים לאט לאט בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק נוח לעבודה, אחיד ולא דביק (כ- 10 דקות).
  • 2 מכסים את הקערה עם ניילון נצמד (או מגבת), ומניחים להתפחה למשך כשעה וחצי בקיץ (בחורף כ- 3 שעות).
  • 3 מוציאים את הבצק אל מטבח עבודה מקומח מעט ויוצרים 4 כדורים שווים.
  • 4 מרדדים כל כדור בצק לצורת נקניק וקולעים חלה מ- 4 צמות. לאחר שהחלה קלועה אני מסובב אותה מעט לצורת מעוגלת/אליפסית מכיוון שהיא יוצאת ממש ארוכה (אך אפשר גם להשאיר אותה ארוכה).
  • 5 מניחים את החלה להתפחה של כחצי שעה נוספת (מכוסה במגבת נקייה).
  • 6 מברישים את החלה בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום שחור.
  • 7 אופים את החלה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 25-30 דקות או עד שהחלה מוכנה (תלוי בסוג התנור).
  • 8 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 14.5% 13.3% 71.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב