דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חלת כוסמין ביתית מושלמת, צילום: שרון אונגר

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 133 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מניחים בקערת המיקסר (עם וו לישה) את כל מצרכי הבצק מלבד המים הפושרים, מתחילים לערבל, מוזגים לאט לאט בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק נוח לעבודה, אחיד ולא דביק (כ- 10 דקות).
  • 2 מכסים את הקערה עם ניילון נצמד (או מגבת), ומניחים להתפחה למשך כשעה וחצי בקיץ (בחורף כ- 3 שעות).
  • 3 מוציאים את הבצק אל מטבח עבודה מקומח מעט ויוצרים 4 כדורים שווים.
  • 4 מרדדים כל כדור בצק לצורת נקניק וקולעים חלה מ- 4 צמות. לאחר שהחלה קלועה אני מסובב אותה מעט לצורת מעוגלת/אליפסית מכיוון שהיא יוצאת ממש ארוכה (אך אפשר גם להשאיר אותה ארוכה).
  • 5 מניחים את החלה להתפחה של כחצי שעה נוספת (מכוסה במגבת נקייה).
  • 6 מברישים את החלה בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום שחור.
  • 7 אופים את החלה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 25-30 דקות או עד שהחלה מוכנה (תלוי בסוג התנור).
  • 8 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של רותם צוצו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)363273
חלבונים (גרם)10.28 7.73
פחמימות (גרם)5542
מתוכן סוכרים (גרם)6.44 4.84
שומנים (גרם)11.19 8.41
מתוכם שומן רווי (גרם)1.66 1.25
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)16.86 12.67
נתרן (מ"ג)675.26507.46
סיבים תזונתיים (גרם)0.63 0.47
מים (גרם)39.4229.62
ויטמין A (מק"ג)7.255.45
ויטמין B (מק"ג)0.1179.14
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.070.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.131.6
ויטמין B12 (מק"ג)0.040.03
ויטמין D (מק"ג)0.090.07
ויטמין E (מ"ג)0.050.04
ויטמין K (מק"ג)0.010.01
סידן (מ"ג)4.033.03
ברזל (מ"ג)0.090.06
מגנזיום (מ"ג)0.920.69
זרחן (מ"ג)8.986.75
אבץ (מ"ג)0.060.05
אשלגן (מ"ג)6.394.8
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.170.12
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.150.12

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 14.5% 13.3% 71.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.