דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות 100% כוסמין בציפוי שומשום
לחמניות 100% כוסמין בציפוי שומשום
לחמניות 100% כוסמין בציפוי שומשום
לחמניות טעימות ובריאות מקמח כוסמין

מצרכים למתכון

21 מנות/יחידות, 93 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 הכנת הבצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את המים, השמרים והסוכר, ומערבבים כחצי דקה.
  • 2 מוסיפים את הקמח ולשים כ- 2 דקות על מהירות נמוכה עד שנוצר בצק.
  • 3 מוסיפים את השמן בהדרגה ולשים עוד 6 דקות. דקה לפני סוף הלישה מוסיפים את המלח ומגבירים את המהירות. הבצק יוצא מאוחד ומעט דביק.
  • 4 התפחה ראשונה: מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת בעזרת קלף ומכסים במגבת (על מנת שלא יתייבש וייווצר קרום על הבצק). מתפיחים את הבצק כשעה או עד להכפלת הנפח (תלוי בטמפרטורת החדר).
  • 5 שקילה: מחלקים את הבצק ל- 21 יחידות, כל אחת במשקל של כ- 90 גרם.
  • 6 עיצוב: מכדררים את הבצק לצורת לחמניות עגולות.
  • 7 מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.
  • 8 התפחה שנייה: מתפיחים את הלחמניות המעוצבות על תבנית עם נייר אפייה למשך כחצי שעה.
  • 9 זיגוג: מערבבים את הסילאן עם המים, מברישים בעדינות כל לחמניה ומפזרים שומשום מעל.
  • 10 אפייה: אופים את הלחמניות במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש.
  • 11 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בת-חן דיאמנט

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)227244
חלבונים (גרם)7.18 7.73
פחמימות (גרם)3234
מתוכן סוכרים (גרם)1.43 1.54
שומנים (גרם)4.66 5.02
מתוכם שומן רווי (גרם)0.29 0.31
נתרן (מ"ג)316.8341.34
סיבים תזונתיים (גרם)5.15 5.55
מים (גרם)35.6838.44
ויטמין B (מק"ג)0.270.29
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)37.6940.61
ברזל (מ"ג)1.992.14
מגנזיום (מ"ג)0.370.39
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)17.318.64

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.6% 9.6% 14.7% 65.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?