דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות כוסמין עם שומשום
לחמניות כוסמין עם שומשום
קטנות, טעימות ובריאות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 106 גרם למנה\יחידה (כ- 15 לחמניות כוסמין קטנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב בקערה גדולה את השמרים יחד עם המים.
  • 2 להוסיף 2 כוסות קמח כוסמין (אפשר להשתמש גם בקמח חיטה מלא), לערבב היטב עד שאין גושים ולהמתין 3-4 דקות עד שרואים בועות.
  • 3 להוסיף את שאר החומרים (מלבד השומשום והסילאן עם המים), וללוש היטב עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
  • 4 לכסות במגבת לחה או בשקית ניילון להתפחה של כשעה, עד להכפלת הנפח.
  • 5 ליצור צורת לחמניות (מאורכות/עגולות) ולהניח במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 6 לכסות ולהניח להתפחה נוספת של עוד כ- 30 דקות.
  • 7 לערבב כפית סילאן עם 2 כפות מים ולמרוח על הלחמניות.
  • 8 לטבול כל לחמנייה בשומשום מכל כיווניה ולהחזיר לתבנית.
  • 9 להכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ולאפות כ- 20 דקות.
  • 10 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר באתר של מור

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)314296
חלבונים (גרם)8.9 8.39
פחמימות (גרם)3634
שומנים (גרם)10.9 10.28
מתוכם שומן רווי (גרם)1.44 1.36
נתרן (מ"ג)442.26416.97
סיבים תזונתיים (גרם)5.85 5.51
מים (גרם)33.331.4
ויטמין A (מק"ג)23.321.97
ויטמין B (מ"ג)5.315.01
ויטמין B1 (מ"ג)0.370.35
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.12
ויטמין B3 (מ"ג)4.814.53
סידן (מ"ג)50.7347.83
ברזל (מ"ג)3.052.88
מגנזיום (מ"ג)0.340.32
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.780.74

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.5% 17.8% 14.5% 58.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.