מצרכים למתכון
7 מנות/יחידות, 766 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))
- שעועית לבנה - 500 גרם
- בצלים - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (500 גרם)
- שום - 4 שיניים
- רוזמרין - 2½ גבעולים - סה"כ (5 גרם)
- שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
- בטטות - 3 יחידות גדולות - סה"כ (1.79 ק"ג)
- קולורבי - 3 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (1.08 ק"ג)
- פטריות - 3 חבילות - סה"כ (630 גרם)
- עגבניות - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (516 גרם)
- מלח - 2½ כפות שטוחות
- פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
- יין לבן - כוס (240 מ"ל)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מרק טעים ומזין
- 1 מבשלים את השעועית עם הרבה מים וכף מלח למשך כשעה עד לריכוך.
- 2 קוצצים את הבצלים לחצאי טבעות ואת השום לפרוסות דקות.
- 3 מחממים את שמן הזית בסיר ומאדים את הבצלים, השום והרוזמרין למשך כמה דקות על אש בינונית תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.
- 4 מקלפים את הבטטות והקולורבי, וחותכים לקוביות בינוניות. חותכים את הפטריות לרבעים או לחצאים בהתאם לגודלן וקוצצים דק את העגבניות.
- 5 מוסיפים את כל הירקות לסיר, מתבלים בכף מלח ובפלפל השחור, מערבבים היטב, מגבירים מעט את האש ומכסים. מערבבים מדי פעם עד שהירקות מפרישים נוזלים.
- 6 מוסיפים את השעועית המבושלת, מים (עד לכיסוי + 2 כוסות) ויין לבן. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה למשך כחצי שעה עד לאיחוד טעמים.
- 7 טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מועכים בעזרת כף חלק מהבטטות לקבלת טעם עשיר.
- 8 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
במקום לבשל שעועית לבנה - ניתן לעשות שימוש בשעועית קפואה המבושלת מבעוד מועד.
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
12.6% |
4.2% |
13.2% |
70% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב