דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 504 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • ירבוז - 85 גרם
    אמרנט (1/2 כוס)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
  • עגבנייה - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (688 גרם)
    בשלות
  • מים - 2 ליטר
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
    מתוקה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק עגבניות עם אמרנט
אמרנט, מכירים?, Photography: Vitamina Poleznova
  • 1 משרים את האמרנט במים למשך כ- 8 שעות.
  • 2 קוצצים את הבצל ומאדים במעט מים.
  • 3 מגררים על פומפייה דקה את הגזר, מוסיפים לבצל ומאדים עוד מספר דקות.
  • 4 קוצצים 2 עגבניות ומוסיפים לבצל ולגזר. מאדים עוד כ- 10 דקות.
  • 5 מרסקים בבלנדר את 2 העגבניות הנותרות, מוסיפים לסיר ומאדים עוד קצת.
  • 6 מתבלים, מערבבים ומוסיפים כחצי ליטר מים.
  • 7 מרתיחים ומבשלים במשך כחצי שעה.
  • 8 מוסיפים את שאר המים, מרתיחים שוב.
  • 9 מוסיפים את האמרנט, מבשלים עוד כרבע שעה ומורידים מהאש.
  • 10 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם השריה, אידוי וטחינה. זמן ההכנה לא כולל את זמן ההשריה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.3% 2.9% 13.3% 70.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.03 (0.04 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב