דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק עגבניות עם אמרנט
מרק עגבניות עם אמרנט
מרק עגבניות עם אמרנט
אמרנט, מכירים?, Photography: Vitamina Poleznova

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 504 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • ירבוז - 85 גרם
    אמרנט (1/2 כוס)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
  • עגבניה - 4 יחידה בינונית - סה"כ (688 גרם)
    בשלות
  • מים - 2 ליטר
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
    מתוקה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את האמרנט במים למשך כ- 8 שעות.
  • 2 קוצצים את הבצל ומאדים במעט מים.
  • 3 מגררים על פומפייה דקה את הגזר, מוסיפים לבצל ומאדים עוד מספר דקות.
  • 4 קוצצים 2 עגבניות ומוסיפים לבצל ולגזר. מאדים עוד כ- 10 דקות.
  • 5 מרסקים בבלנדר את 2 העגבניות הנותרות, מוסיפים לסיר ומאדים עוד קצת.
  • 6 מתבלים, מערבבים ומוסיפים כחצי ליטר מים.
  • 7 מרתיחים ומבשלים במשך כחצי שעה.
  • 8 מוסיפים את שאר המים, מרתיחים שוב.
  • 9 מוסיפים את האמרנט, מבשלים עוד כרבע שעה ומורידים מהאש.
  • 10 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם השריה, אידוי וטחינה. זמן ההכנה לא כולל את זמן ההשריה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות דורה לוי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)5210
חלבונים (גרם)2.11 0.42
פחמימות (גרם)112
מתוכן סוכרים (גרם)4.53 0.9
שומנים (גרם)0.46 0.09
מתוכם שומן רווי (גרם)0.04 0.01
נתרן (מ"ג)620.16122.97
סיבים תזונתיים (גרם)2.11 0.42
מים (גרם)487.6196.68
ליקופן (מ"ג)3.490.69
ויטמין A (מק"ג)198.8639.43
ויטמין B (מ"ג)1.370.27
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.840.17
ויטמין B5 (מ"ג)0.220.04
ויטמין B6 (מ"ג)0.170.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)24.144.79
ויטמין C (מ"ג)28.145.58
ויטמין E (מ"ג)0.950.19
ויטמין K (מק"ג)6.441.28
סידן (מ"ג)41.198.17
ברזל (מ"ג)1.310.26
מגנזיום (מ"ג)27.895.53
זרחן (מ"ג)67.3213.35
אבץ (מ"ג)0.410.08
אשלגן (מ"ג)357.1970.82
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.3% 2.9% 13.3% 70.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?