דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 489 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מנסף טלה מושלם
מנסף... מעדן אמיתי!
  • הכנת הבשר:
  • 1 מחממים בסיר גדול את שמן הזית, מוסיפים את הבצל, מטגנים עד להזהבה קלה, מוסיפים את הבשר ומערבבים קלות.
  • 2 יוצקים את המים, מביאים לרתיחה, מוסיפים את התבלינים, מערבבים, מנמיכים את החום ומבשלים כשעה וחצי עד ריכוך הבשר.
  • 3 מסננים ושומרים את הבשר והנוזלים בכלים נפרדים.
  • הכנת האורז:
  • 1 קולים את הצנוברים והשקדים בסיר גדול, מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
  • 2 מוסיפים לסיר את הבשר, האורז, שמן הזית והתבלינים (זה על זה, ללא ערבוב). יוצקים את הנוזל ששמרנו, מניחים על הסיר מגבת לחה, מכסים במכסה ומבשלים כ- 20 דקות (משאירים מכוסה עד ההגשה).
  • 3 הופכים את הסיר על מגש גדול שטוח, מפזרים סומק, צנוברים ושקדים ומגישים חם (נהוג להגיש על מצע של פיתה גדולה כמו פיתה דרוזית או עיראקית. מתקבל מנסף טלה טעים וחגיגי!
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
בדרך כלל עושים שימוש בבשר כבש (נתון לשיקולכם, אני אוהבת יותר את בשר הטלה).

הערך התזונתי לא כולל את גרגירי הפלפל השחור. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון וקלייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 36.4% 19.6% 40.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.6 (0.64 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב