דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 93 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קראק פאי קלאסי ביתי
קראק פאי ביתי מושלם - היזהרו ממתיקות יתר, צילום: תפיקו הפקות
  • הכנת עוגיית שיבולת השועל והקלתית:
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 160 מעלות. מנפים מראש את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  • 2 במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה הרכה עם הסוכר החום והסוכר הלבן על מהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה מעט.
  • 3 מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל מעט. מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים ושיבולת השועל (ניתן גם לטחון אותה לפני - לא חובה), מנמיכים למהירות נמוכה-בינונית וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 4 יוצרים מהבצק עוגייה גדולה (או כמה עוגיות), מניחים בתבנית אפייה ומשטחים (צורת העוגיות לא משנה מכיוון שגם כך אנחנו טוחנים אותן לאחר מכן ליצירת בסיס הפאי).
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 15-20 דקות עד להזהבה (תלוי בסוג התנור). מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר עד לצינון מלא (העוגיות מתקשות לאחר הצינון, ניתן גם להכניס מעט למקרר להתייצבות).
  • 6 טוחנים את עוגיות שיבולת השועל במעבד מזון ביחד עם החמאה, הסוכר החום והמלח (מרכיבי השלב השני) עד לקבלת תערובת פירורית ולחה מעט (ניתן גם לפורר ולערבב ידנית).
  • 7 מעבירים את התערובת אל תבנית פאי מתאימה (עדיף בקוטר 28 ס"מ) ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות (ניתן לשמור מעט פירורים לפיזור מעל הפאי). שומרים בצד עד להכנת המלית או שמכניסים למקפיא למעט זמן.
  • הכנת המלית + אפיית הפאי קראק:
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 160-170 מעלות.
  • 2 ממיסים את החמאה, מוסיפים את תמצית הוניל או תוכן מקל הוניל, מערבבים ושומרים בצד עד שהיא פושרת.
  • 3 מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את הסוכר הלבן, הסוכר החום, אבקת החלב (אם מוסיפים - לא חובה) והמלח, מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה (אין צורך לערבל יותר מדי, אפשר אפילו ידנית).
  • 4 מוסיפים את השמנת המתוקה והחלמונים, וממשיכים לערבל מעט רק עד שהתערובת אחידה.
  • 5 מניחים את תבנית הפאי על תבנית האפייה של התנור המרופדת בנייר אפייה, מוזגים את המלית על בסיס הפאי ומפזרים את פירורי העוגיות אם שמרתם.
  • 6 אופים בתנור שחומם מראש למשך כחצי שעה, מנמיכים ל- 150-160 מעלות וממשיכים לאפות למשך כרבע שעה נוספת (תלוי בסוג התנור, המלית צריכה להתייצב בשולי הפאי ולקבל צבע מעט קרמלי - אך עדיין רוטטת מעט במרכז הפאי). בשלב זה - ריח אפייה משכר יתפשט בכל רחבי הבית, התאזרו בסבלנות).
  • 7 מצננים את הפאי לגמרי מחוץ לתנור ומפדרים באבקת סוכר לפי הטעם (פורסים רק כשהפאי מצונן או קר). ניתן להגיש קראק פאי מעט חמים או מצונן בטמפרטורת החדר לצד קרם פרש או שמנת חמוצה (כדי לאזן את המתיקות של הפאי), גלידה או פירות טריים. ניתן לשמור במקרר עד כשבוע. מתקבל קראק פאי ביתי פשוט מושלם - כל ביס הוא תענוג בפני עצמו!
  • 8 תיהנו ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשלב במצרכי המלית גם 1-2 כפות של אבקת חלב (מופיע במתכון המקורי, לא חובה). ניתן להכין את הפאי מראש ולהגיש חמים לאחר יום-יומיים. במקום תמצית וניל אפשר להשתמש בתוכן 1/2 מקל וניל או מחית וניל איכותית.

ציוד נדרש: מיקסר עם וו גיטרה, מעבד מזון ותבנית פאי בקוטר 26-28 ס"מ.

קראק פאי הינו פאי מתוק מאוד - אתם בהחלט יכולים להפחית בכמויות הסוכר (וגם החמאה) הרשומות לפי הטעם האישי. ניתן לקצר את זמן הכנת המתכון ולטחון עוגיות שיבולת שועל קנויות (ניתן להוסיף מעט חמאה מומסת וסוכר חום במידה וחסרה מתיקות).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 45.7% 5.9% 47.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.86 (0.88 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב