מצרכים למתכון
18 מנות/יחידות, 52 גרם למנה\יחידה (15-20 מנות (תלוי בכמות הצריכה))
אופן הכנת המתכון
- אחרסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
ממרח פלפל פשוט וקל
- 1 מחממים את התנור מראש לחום גבוה/גריל.
- 2 חוצים את הפלפלים האדומים לשניים וצולים בתנור החם למשך כחצי שעה עד שקליפתם משחימה (מניחים אותם על נייר האפייה בתבנית כשקליפתם מופנית מעלה. ניתן גם לקלות על הגז).
- 3 מעבירים את הפלפלים הצלויים לכלי עם כיסוי, מניחים בצד שיתקררו, מקלפים ומנקים מנוזלים וגרעינים (מלאכת קילוף הפלפלים אינה צריכה להיעשות בקפדות - מה שמתקלף זה בסדר).
- 4 מעבירים את הפלפלים הקלויים ביחד עם שאר המצרכים (מלבד התבלינים) אל מעבד מזון או בלנדר, וטוחנים היטב (לאט תחילה ולאחר מכן מגבירים את המהירות) עד לקבלת מרקם חלק.
- 5 בשלב זה מוסיפים עוד שמן זית לפי הצורך ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מתקבל ממרח פלפל קלוי טעים וקל להכנה.
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
אחסנה מומלצת: בצנצנת זכוכית במקרר. ממרח פלפל קלוי מושלם למריחה בכריכים, כבסיס לרטבים או כמילוי למאפים.
ציוד נדרש: מעבד מזון או בלנדר.
שיטת ההכנה כוללת גם טחינה. זמן ההכנה כולל גם את זמן קירור הפלפלים הקלויים לפני קילוף. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
6% |
62.7% |
5.2% |
26.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב