דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 215 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת כדורי שוקולד קלה להכנה
עוגת שוקולד וביסקוויטים מושלמת
  • עוגת השוקולד:
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 מערבבים בקערה את כל היבשים, בקערה נפרדת טורפים היטב את הרטובים.
  • 3 מאחדים את התערובות וטורפים היטב עד לקבלת בלילה אחידה בלבד.
  • 4 מעבירים לתבנית משומנת ואופים כחצי שעה עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מקררים ולאחר שהעוגה קרה מפוררים אותה בקערה.
  • בלילת השוקולד:
  • 1 ממיסים את השמנת והשוקולדים בפולסים במיקרוגל עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 2 מרסקים את הביסקוויטים לחתיכות גסות ומוסיפים לפירורי העוגה.
  • 3 מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב לקבלת עיסה אחידה ודביקה.
  • 4 משטחים את התערובת ברינג עם שקף ומעבירים לקירור. אני אוהבת להשאיר מעט בצד ולכדרר לכדורי שוקולד לקישוט או סתם לנשנוש חיוך
  • קרם השוקולד:
  • 1 בקערה קטנה משרים את הג`לטין עם מים קרים למשך כ- 10-15 דקות לקבלת ספוג ג`לטין יציב.
  • 2 בינתיים ממיסים בקערה את השוקולד עם 200 מ?ל שמנת מתוקה לגנאש חלק.
  • 3 ממיסים את הג`לטין במיקרוגל כ- 5-10 שניות ומוסיפים לגנאש. מקררים אותו לטמפרטורת החדר.
  • 4 מקציפים את השמנת שנותרה (250 מ"ל) למרקם של יוגורט ומאחדים בקיפול אל תוך הגנאש.
  • 5 מוזגים את קרם השוקולד מעל עוגת כדורי השוקולד ומעבירים למקפיא ל- 4 שעות לפחות (עדיפות למשך לילה שלם).
  • הקישוט (לפני ההגשה):
  • 1 מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר לקרם רך מאוד.
  • 2 מוסיפים את הפודינג ומקציפים לקצפת יציבה לזילוף.
  • 3 מזלפים מעל העוגה את הקצפת ומפזרים סוכריות לפי הטעם. מתקבלת עוגת כדורי שוקולד טעימה וקלה להכנה.
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: רינג בקוטר 24 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את הסוכריות לקישוט. שיטת ההכנה כוללת גם אפייה והמסה במיקרוגל. את העוגה יש להעביר למקרר לפני אכילה להפשרה של לפחות 3 שעות. מומלץ להוציא לטמפרטורת החדר כ- 15 דקות לפני האכילה למרקם אידיאלי. העוגה נשמרת במקרר כ- 4 ימים בכלי אטום.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 37.5% 7% 54.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.61 (0.61 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב