דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 325 גרם למנה\יחידה (כ- 12 קעריות כמו שבתמונה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט עגבניות וחצילים
שילוב מושלם בין עגבניות לחצילים
  • 1 לחלוט את העגבניות במים רותחים.
  • 2 לקלף אותן ולהוציא את הליבה, לחתוך לקוביות (לא לסחוט אותן).
  • 3 לקלף את החצילים ולחתוך לקוביות קטנות.
  • 4 לחתוך את הפלפלים לעיגולים.
  • 5 לשים בסיר 4 כפות שמן, עגבניות, חצילים ופלפלים.
  • 6 להרתיח תוך כדי ערבוב כחצי שעה.
  • 7 להנמיך את האש, להוסיף את התבלינים ולמעוך במועך (ממש כמו שמועכים תפוחי אדמה).
  • 8 להמשיך לבשל על אש קטנה תוך כדי מעיכה עוד 4 שעות לפחות (בסופו של דבר המרקם יוצא ריבתי).
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הסלט במקור חריף, מי שלא אוהב יכול לוותר על הפלפלים החריפים ועל הפפריקה החריפה, ולשים 2 כפות של פפריקה מתוקה במקום.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להפחית בכמות השמן ל- 2 כפות, כך המתכון יהיה יותר דיאטטי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.7% 14.4% 11.8% 61.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.24 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב