דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב מושלם בין עגבניות לחצילים

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 325 גרם למנה\יחידה (כ- 12 קעריות כמו שבתמונה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחלוט את העגבניות במים רותחים.
  • 2 לקלף אותן ולהוציא את הליבה, לחתוך לקוביות (לא לסחוט אותן).
  • 3 לקלף את החצילים ולחתוך לקוביות קטנות.
  • 4 לחתוך את הפלפלים לעיגולים.
  • 5 לשים בסיר 4 כפות שמן, עגבניות, חצילים ופלפלים.
  • 6 להרתיח תוך כדי ערבוב כחצי שעה.
  • 7 להנמיך את האש, להוסיף את התבלינים ולמעוך במועך (ממש כמו שמועכים תפוחי אדמה).
  • 8 להמשיך לבשל על אש קטנה תוך כדי מעיכה עוד 4 שעות לפחות (בסופו של דבר המרקם יוצא ריבתי).
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הסלט במקור חריף, מי שלא אוהב יכול לוותר על הפלפלים החריפים ועל הפפריקה החריפה, ולשים 2 כפות של פפריקה מתוקה במקום.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להפחית בכמות השמן ל- 2 כפות, כך המתכון יהיה יותר דיאטטי.
עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של מזל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)10031
חלבונים (גרם)3.12 0.96
פחמימות (גרם)165
מתוכן סוכרים (גרם)8.78 2.7
שומנים (גרם)3.8 1.17
מתוכם שומן רווי (גרם)0.31 0.1
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
נתרן (מ"ג)546.15167.92
סיבים תזונתיים (גרם)3.37 1.04
מים (גרם)297.991.59
ליקופן (מ"ג)7.582.33
ויטמין A (מק"ג)68.2720.99
ויטמין B (מ"ג)2.830.87
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.850.57
ויטמין B5 (מ"ג)0.390.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.320.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)43.6313.41
ויטמין C (מ"ג)79.5824.47
ויטמין E (מ"ג)2.310.71
ויטמין K (מק"ג)13.234.07
סידן (מ"ג)33.5410.31
ברזל (מ"ג)2.020.62
מגנזיום (מ"ג)32.189.89
זרחן (מ"ג)84.7526.06
אבץ (מ"ג)0.460.14
אשלגן (מ"ג)661.36203.34
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.140.35
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.320.1
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.820.25
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.160.67
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.110.65

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.7% 14.4% 11.8% 61.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.