דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב מושלם של עגבניות עם עשבי תיבול

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 144 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את העגבניות לחתיכות קטנות.
  • 2 לקצוץ דק את הפטרוזיליה, הכוסברה, הבצל הירוק והנענע.
  • 3 לקלות מעט את הצנוברים וגרעיני החמניה (אין צורך להוסיף שמן).
  • 4 לערבב ביחד את כל המרכיבים בקערה, להוסיף את שמן הזית ומיץ הלימון, לערבב, לתבל במלח ופלפל שחור ולערבב היטב.
  • 5 להגיש ובתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להפחית בכמות השמן לכף.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן להשתמש גם בעגבניות רגילות. שיטת ההכנה כוללת גם קלייה.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)155108
חלבונים (גרם)3.68 2.55
פחמימות (גרם)86
מתוכן סוכרים (גרם)3.09 2.14
שומנים (גרם)12.57 8.7
מתוכם שומן רווי (גרם)2.27 1.57
נתרן (מ"ג)712.67493.54
סיבים תזונתיים (גרם)2.23 1.55
מים (גרם)115.9480.29
ליקופן (מ"ג)2.571.78
ויטמין A (מק"ג)67.1546.5
ויטמין B (מ"ג)1.050.73
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.710.49
ויטמין B5 (מ"ג)0.140.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)28.119.46
ויטמין C (מ"ג)23.0715.98
ויטמין E (מ"ג)0.660.46
ויטמין K (מק"ג)73.9851.23
סידן (מ"ג)24.2916.82
ברזל (מ"ג)0.830.57
מגנזיום (מ"ג)16.1511.19
זרחן (מ"ג)30.8221.34
אבץ (מ"ג)0.260.18
אשלגן (מ"ג)300.19207.89
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.4% 47.2% 13.8% 30.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.06 (1.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.