דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מטבוחה
מטבוחה
סלט מטבוחה מרוקאי אסלי

מצרכים למתכון

2.85 ק"ג לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חולטים את העגבניות: מניחים אותן בקערה עם מים רותחים למשך כרבע שעה ומקלפים אותן.
  • 2 מטגנים את הגמבות ב- 3 כפות שמן בסיר, אבל ממש על אש נמוכה למשך כמה דקות.
  • 3 חותכים את העגבניות והפלפלים החריפים לקוביות, מוסיפים לסיר עם 2 כפיות מלח ומערבבים (בינתיים מגבירים את הלהבה של הגז). ממשיכים בבישול לפחות כ- 30-40 דקות. מדי פעם מערבבים כדי שלא יידבק לתחתית ומועכים את העגבניות תוך כדי בישול בעזרת מועך תפוחי אדמה.
  • 4 מוסיפים סוכר, שום, פפריקה מתוקה, כמון וחצי כוס שמן, ומערבבים.
  • 5 מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל לפחות כשעה תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שכל הנוזלים מתאדים.
  • 6 הרי לכם מטבוחה מרוקאית נהדרת - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מכיוון שהכמות יחסית גדולה, אפשר להקפיא. במקום הצ`ילי הגרוס אפשר גם להשתמש בפלפל ירוק חריף, ולטגן אותו עם הפלפלים האדומים.
עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,86765
חלבונים (גרם)28.24 0.99
פחמימות (גרם)1435
מתוכן סוכרים (גרם)82.47 2.89
שומנים (גרם)141.65 4.97
מתוכם שומן רווי (גרם)9.51 0.33
נתרן (מ"ג)7,219253.22
סיבים תזונתיים (גרם)22.46 0.79
מים (גרם)2,47386.73
ליקופן (מ"ג)60.822.13
ויטמין A (מק"ג)1,32946.61
ויטמין B (מ"ג)23.310.82
ויטמין B1 (מ"ג)1.190.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.710.02
ויטמין B3 (מ"ג)14.140.5
ויטמין B5 (מ"ג)3.320.12
ויטמין B6 (מ"ג)3.590.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)363.0512.73
ויטמין C (מ"ג)1,55554.54
ויטמין E (מ"ג)20.780.73
ויטמין K (מק"ג)93.093.27
סידן (מ"ג)366.7612.86
ברזל (מ"ג)17.660.62
מגנזיום (מ"ג)261.069.16
זרחן (מ"ג)755.2826.49
אבץ (מ"ג)4.180.15
אשלגן (מ"ג)5,656198.38
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.640.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.110
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.540.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.40.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.40.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.7% 42.3% 8.4% 42.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.