דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מטבוחה
מטבוחה
סלט מטבוחה מרוקאי אסלי

מצרכים למתכון

2.85 ק"ג לכל המתכון

  • עגבנייה - 2 ק"ג
    בשלות
  • פלפל אדום - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (555 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • פלפל ירוק חריף - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (56 גרם)
    חתוכים לקוביות - לפי הטעם
  • מלח - 2 כפיות שטוחות
  • סוכר - כפית שטוחה (5 גרם)
  • שום - 6.5 שיניים
    6-7 שיניים חתוכות לקוביות
  • פפריקה - 3 כפות שטוחות
    מתוקה
  • כמון - כפית שטוחה (3 גרם)
    מעט - לא חובה (טעם אישי שלי)
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חולטים את העגבניות: מניחים אותן בקערה עם מים רותחים למשך כרבע שעה ומקלפים.
  • 2 מטגנים את הגמבות בשמן בסיר, אבל ממש על אש נמוכה למשך כמה דקות.
  • 3 חותכים את העגבניות החלוטות והפלפלים החריפים לקוביות, מוסיפים לסיר עם המלח ומערבבים (בינתיים מגבירים את הלהבה של הגז). ממשיכים בבישול לפחות כ- 30-40 דקות. מדי פעם מערבבים כדי שלא יידבק לתחתית ומועכים את העגבניות תוך כדי בישול בעזרת מועך תפוחי אדמה.
  • 4 מוסיפים את הסוכר, השום, הפפריקה המתוקה, הכמון והשמן, ומערבבים. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל לפחות כשעה תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שכל הנוזלים מתאדים ומתקבלת מטבוחה מרוקאית נהדרת שתמיד טוב שיש במקרר.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מכיוון שהכמות יחסית גדולה, אפשר להקפיא. במקום הצ`ילי הגרוס אפשר גם להשתמש בפלפל ירוק חריף, ולטגן אותו עם הפלפלים האדומים.

שיטת ההכנה כוללת גם חליטה וטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,93068
חלבונים (גרם)31.43 1.1
פחמימות (גרם)1545
מתוכן סוכרים (גרם)84.4 2.96
שומנים (גרם)144.65 5.07
מתוכם שומן רווי (גרם)9.94 0.35
נתרן (מ"ג)7,230253.61
סיבים תזונתיים (גרם)29.5 1.03
מים (גרם)2,47586.8
ליקופן (מ"ג)60.822.13
ויטמין A (מק"ג)1,80563.33
ויטמין B (מ"ג)27.740.97
ויטמין B1 (מ"ג)1.320.05
ויטמין B2 (מ"ג)1.030.04
ויטמין B3 (מ"ג)17.030.6
ויטמין B5 (מ"ג)3.640.13
ויטמין B6 (מ"ג)4.330.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)382.4313.41
ויטמין C (מ"ג)1,56855
ויטמין E (מ"ג)26.250.92
ויטמין K (מק"ג)107.73.78
סידן (מ"ג)426.5514.96
ברזל (מ"ג)23.90.84
מגנזיום (מ"ג)305.3410.71
זרחן (מ"ג)832.3529.19
אבץ (מ"ג)5.050.18
אשלגן (מ"ג)6,131215.06
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.240.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.270.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.960.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.050.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.010.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.2% 40.2% 8.7% 42.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.78 (0.93 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.