דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מטבוחה חצילים
מטבוחה חצילים
מטבוחה בשילוב חצילים

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 349 גרם למנה\יחידה (כ- 8 מנות)

  • חציל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (660 גרם)
  • עגבנייה - 10 יחידות בינוניות - סה"כ (1.72 ק"ג)
    בשלות
  • פלפל ירוק חריף - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (246 גרם)
    2-4 פלפלים (לפי הטעם)
  • שום - 8.5 שיניים
    7-10 שיני שום קלופות וקצוצות
  • פפריקה - כף שטוחה
    מתוקה
  • מלח - כף שטוחה
  • שמן קנולה - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מקלפים את החצילים וחותכים לקוביות.
  • 2 שמים את העגבניות במים רותחים למספר דקות, מוציאים ומקלפים.
  • 3 חותכים את העגבניות לקוביות.
  • 4 לתוך סיר גדול מכניסים את החצילים והעגבניות, ומבשלים על אש בינונית כרבע שעה עד שהעגבניות מפרישות נוזלים והכל הופך לעיסה.
  • 5 מוסיפים את שיני השום, הפפריקה המתוקה, הפלפלים החריפים, המלח והשמן.
  • 6 מבשלים על אש בינונית-נמוכה כשעה עד שרוב הנוזלים מתאדים.
  • 7 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של לימור פפר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)17550
חלבונים (גרם)3.93 1.13
פחמימות (גרם)226
מתוכן סוכרים (גרם)9.71 2.79
שומנים (גרם)9.73 2.79
מתוכם שומן רווי (גרם)0.79 0.23
נתרן (מ"ג)851.75244.41
סיבים תזונתיים (גרם)4.47 1.28
מים (גרם)308.2388.45
ליקופן (מ"ג)6.541.88
ויטמין A (מק"ג)91.1726.16
ויטמין B (מ"ג)3.310.95
ויטמין B1 (מ"ג)0.190.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.03
ויטמין B3 (מ"ג)2.10.6
ויטמין B5 (מ"ג)0.420.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.450.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)47.5913.66
ויטמין C (מ"ג)127.5236.59
ויטמין E (מ"ג)1.980.57
ויטמין K (מק"ג)13.543.88
סידן (מ"ג)49.4314.18
ברזל (מ"ג)2.350.67
מגנזיום (מ"ג)39.3811.3
זרחן (מ"ג)100.6928.89
אבץ (מ"ג)0.610.18
אשלגן (מ"ג)722.3207.26
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.290.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.2% 24.5% 9.9% 54.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.46 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.