דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2.85 ק"ג לכל המתכון

  • עגבנייה - 2 ק"ג
    בשלות
  • פלפל אדום - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (555 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • פלפל ירוק חריף - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (56 גרם)
    חתוכים לקוביות - לפי הטעם
  • מלח - 2 כפיות שטוחות
  • סוכר - כפית שטוחה (5 גרם)
  • שום - 6.5 שיניים
    6-7 שיניים חתוכות לקוביות
  • פפריקה - 3 כפות שטוחות
    מתוקה
  • כמון - כפית שטוחה (3 גרם)
    מעט - לא חובה (טעם אישי שלי)
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מטבוחה
סלט מטבוחה מרוקאי אסלי
  • 1 חולטים את העגבניות: מניחים אותן בקערה עם מים רותחים למשך כרבע שעה ומקלפים.
  • 2 מטגנים את הגמבות בשמן בסיר, אבל ממש על אש נמוכה למשך כמה דקות.
  • 3 חותכים את העגבניות החלוטות והפלפלים החריפים לקוביות, מוסיפים לסיר עם המלח ומערבבים (בינתיים מגבירים את הלהבה של הגז). ממשיכים בבישול לפחות כ- 30-40 דקות. מדי פעם מערבבים כדי שלא יידבק לתחתית ומועכים את העגבניות תוך כדי בישול בעזרת מועך תפוחי אדמה.
  • 4 מוסיפים את הסוכר, השום, הפפריקה המתוקה, הכמון והשמן, ומערבבים. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל לפחות כשעה תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שכל הנוזלים מתאדים ומתקבלת מטבוחה מרוקאית נהדרת שתמיד טוב שיש במקרר.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מכיוון שהכמות יחסית גדולה, אפשר להקפיא. במקום הצ`ילי הגרוס אפשר גם להשתמש בפלפל ירוק חריף, ולטגן אותו עם הפלפלים האדומים.

שיטת ההכנה כוללת גם חליטה וטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.2% 40.2% 8.7% 42.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.78 (0.93 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב