דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 285 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בצק הפילו
  • פילו - 9 עלים - סה"כ (374 גרם)
  • חמאה - אריזת נייר (100 גרם)
    מומסת (או כוס שמן)
  • ריבת התפוחים שלי
  • תפוח עץ ללא קליפה - 1 ק"ג
    אדומים ומתוקים (לא ירוקים)
  • קינמון - כף שטוחה
  • סוכר - 3.5 כוסות - סה"כ (627 גרם)
  • סירופ הסוכר
  • סוכר -  כוסות - סה"כ (269 גרם)
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • לפיזור מעל
  • פיסטוק קלוי - 2 חופנים - סה"כ (66 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
בקלאווה תפוחים
בקלאווה תפוחים זה הדבר!
  • 1 מכינים מראש את ריבת התפוחים: חותכים את התפוחים לריבועים קטנים, מניחים בסיר עם הקינמון והסוכר (לפי הטעם), מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מבשלים כשעה תוך כדי ערבוב מעת לעת ומניחים לריבה להתקרר.
  • 2 פורסים דף פילו על נייר אפייה, משמנים עם חמאת מומסת, מוסיפים את ריבת התפוחים לרוחב, סוגרים, מגלגלים ויוצרים צורת שבלול.
  • 3 מניחים את שבלולי הבקלאווה בתבנית אפייה משומנת, מברישים את הבקלאווה בעוד חמאה מומסת מעל ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 25 דקות עד להזהבה.
  • 4 מרתיחים את הסוכר והמים עד שמתקבל סירופ סוכר. כשהבקלאווה מתקררת מעט מוזגים עליה את סירופ הסוכר החם ומפזרים פיסטוקים לקישוט. מתקבלת בקלאווה תפוחים פשוט מטורפת!
  • 5 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.3% 7.8% 3.4% 86.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.09 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב