מצרכים למתכון
12 מנות/יחידות, 334 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (ראו מידע נוסף))
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
מרק לחובבי החצילים
- 1 לקלות את החצילים על אש גלויה (הרבה יותר מומלץ מאשר קלייה בתנור - מעניק לחצילים טעם מעושן) עד שמתרככים, להניח במסננת למשך כרבע שעה לשם הגרת נוזלים (אין לנו שימוש בהם במרק וכדאי שיגירו כמה שיותר נוזלים), להמתין שיתקררו מעט, לקלף ולחתוך לחתיכות (זה בסדר אם חתיכות של קליפה קטנות עדיין תישארנה על החצילים).
- 2 לחמם את שמן הזית במחבת ולטגן את הבצל והשום למשך כמה דקות. להוסיף את שאר הירקות (אין משמעות לחיתוך הירקות מכיוון שהמרק עובר טחינה), התימין והתבלינים, ולהמשיך לטגן במשך כ- 5 דקות נוספות.
- 3 להוסיף את המים הרותחים, לערבב, לכסות ולבשל כ- 20 דקות או עד שהירקות רכים.
- 4 לטחון את המרק באמצעות בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק, להוסיף את השמנת לבישול, לערבב היטב, לטעום ולתקן טעמים לפי הצורך והטעם האישי. מתקבל מרק חצילים טעים, קל להכנה ומיוחד!
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
מומלץ להגשה עם מעט כוסברה או עירית קצוצה מעל לקישוט. בנוסף, ניתן להגיש עם גבינת גרנה פדנו מגורדת וזילוף של שמן זית (כמו בתמונה).
ציוד נדרש: סיר מרק + בלנדר מוט.
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון וטחינה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי (שימו לב: החצילים אוהבים מלח. הייתי ממליצה להתחיל עם כפית וחצי מלח ולהוסיף עוד לפי הטעם ובמידת הצורך). מרק קרם חציל הוא מרק "כבד" וקשה לאכול ממנו הרבה. לכן, מומלץ להגיש אותו כמנת פתיחה לארוחה או כמנה ראשונה קטנה.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
12.9% |
16.9% |
8% |
62.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב