גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | מתכונים ואוכל | » | מרק חציל קל להכנה |
12 מנות/יחידות, 334 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (ראו מידע נוסף))
ציוד נדרש: סיר מרק + בלנדר מוט.
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון וטחינה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי (שימו לב: החצילים אוהבים מלח. הייתי ממליצה להתחיל עם כפית וחצי מלח ולהוסיף עוד לפי הטעם ובמידת הצורך). מרק קרם חציל הוא מרק "כבד" וקשה לאכול ממנו הרבה. לכן, מומלץ להגיש אותו כמנת פתיחה לארוחה או כמנה ראשונה קטנה.
סימון תזונתי | למנה\יחידה | ל-100 גרם |
---|---|---|
קלוריות (אנרגיה) | 161 | 48 |
חלבונים (גרם) | 3.17 | 0.95 |
פחמימות (גרם) | 25 | 7 |
מתוכן סוכרים (גרם) | 6.86 | 2.05 |
שומנים (גרם) | 6.68 | 2 |
מתוכם שומן רווי (גרם) | 2.44 | 0.73 |
מתוכם שומן טראנס (גרם) | 0.02 | 0 |
כולסטרול (מ"ג) | 11.04 | 3.3 |
נתרן (מ"ג) | 610.12 | 182.53 |
סיבים תזונתיים (גרם) | 5.1 | 1.53 |
מים (גרם) | 280.57 | 83.94 |
ליקופן (מ"ג) | 0 | 0 |
ויטמין A (מק"ג) | 179.17 | 53.6 |
ויטמין B (מ"ג) | 2.29 | 0.69 |
ויטמין B1 (מ"ג) | 0.16 | 0.05 |
ויטמין B2 (מ"ג) | 0.05 | 0.02 |
ויטמין B3 (מ"ג) | 1.4 | 0.42 |
ויטמין B5 (מ"ג) | 0.34 | 0.1 |
ויטמין B6 (מ"ג) | 0.3 | 0.09 |
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג) | 31.82 | 9.52 |
ויטמין C (מ"ג) | 7.61 | 2.28 |
ויטמין E (מ"ג) | 0.86 | 0.26 |
ויטמין K (מק"ג) | 11.79 | 3.53 |
סידן (מ"ג) | 54.3 | 16.25 |
ברזל (מ"ג) | 0.85 | 0.25 |
מגנזיום (מ"ג) | 29.35 | 8.78 |
זרחן (מ"ג) | 52.45 | 15.69 |
אבץ (מ"ג) | 0.38 | 0.11 |
אשלגן (מ"ג) | 367.68 | 110 |
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם) | 0.2 | 0.06 |
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם) | 0.04 | 0.01 |
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם) | 0.16 | 0.05 |
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם) | 0.04 | 0.01 |
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם) | 0.03 | 0.01 |
כלי התזונה והחיטוב המקיפים והאיכותיים בישראל שיסייעו לכם לקחת שליטה על התזונה שלכם
5 ימי ניסיון חינם