דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק בטטה קרמי וטעים

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 708 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מרתיחים את המים בסיר בינוני-גדול.
  • 2 בזמן הזה מקלפים את הירקות וחותכים אותם גס. כשהמים רתחו מוסיפים אותם לסיר, מכסים ומבשלים כ- 30-40 דקות עד שהם רכים לחלוטין.
  • 3 מוציאים 2 כוסות ממי הבישול ושומרים בצד (ראו מידע נוסף).
  • 4 בעזרת בלנדר מוט טוחנים את כל הירקות עד למרקם חלק. מתבלים, מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים היטב. אם יצא סמיך מדי לטעמכם - זה הזמן להוסיף את המים ששמרנו בצד מקודם.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לקשט עם מעט כוסברה מעל.

ציוד נדרש: בלנדר מוט.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. לגבי מרקם המרק: אני מוציאה קצת מהמים לפני שאני טוחנת את הירקות, ואז מוסיפה אם אני רוצה להפוך אותו לנוזלי יותר. לגמרי לבחירתכם. אפשר גם לא לטחון אותו לגמרי ואז נשארות חתיכות של ירקות שזה גם סופר מגניב.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של יעל!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)26638
חלבונים (גרם)3.92 0.55
פחמימות (גרם)426
מתוכן סוכרים (גרם)14.41 2.03
שומנים (גרם)9.62 1.36
מתוכם שומן רווי (גרם)5.65 0.8
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.360.05
כולסטרול (מ"ג)27.36 3.86
נתרן (מ"ג)811.55114.56
סיבים תזונתיים (גרם)7.2 1.02
מים (גרם)634.8689.62
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)2,071292.35
ויטמין B (מ"ג)3.550.5
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.50.21
ויטמין B5 (מ"ג)1.280.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.450.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)24.93.52
ויטמין C (מ"ג)27.883.94
ויטמין E (מ"ג)2.490.35
ויטמין K (מק"ג)13.821.95
סידן (מ"ג)90.412.76
ברזל (מ"ג)1.70.24
מגנזיום (מ"ג)48.096.79
זרחן (מ"ג)90.3112.75
אבץ (מ"ג)0.610.09
אשלגן (מ"ג)639.3890.26
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.20.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.4% 15.2% 6.2% 67.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.