דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 708 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מרק בטטה קל להכנה
מרק בטטה קרמי וטעים
  • 1 מרתיחים את המים בסיר בינוני-גדול.
  • 2 בזמן הזה מקלפים את הירקות וחותכים אותם גס. כשהמים רתחו מוסיפים אותם לסיר, מכסים ומבשלים כ- 30-40 דקות עד שהם רכים לחלוטין.
  • 3 מוציאים 2 כוסות ממי הבישול ושומרים בצד (ראו מידע נוסף).
  • 4 בעזרת בלנדר מוט טוחנים את כל הירקות עד למרקם חלק. מתבלים, מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים היטב. אם יצא סמיך מדי לטעמכם - זה הזמן להוסיף את המים ששמרנו בצד מקודם.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לקשט עם מעט כוסברה מעל.

ציוד נדרש: בלנדר מוט.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. לגבי מרקם המרק: אני מוציאה קצת מהמים לפני שאני טוחנת את הירקות, ואז מוסיפה אם אני רוצה להפוך אותו לנוזלי יותר. לגמרי לבחירתכם. אפשר גם לא לטחון אותו לגמרי ואז נשארות חתיכות של ירקות שזה גם סופר מגניב.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.4% 15.2% 6.2% 67.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב