דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 115 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חלת שבת מושלמת
החלה הכי טעימה שתכינו לשבת
  • 1 לערבב קלות בקערת המיקסר את השמרים יחד עם הסוכר והמים, ולהמתין כ- 10 דקות לתפיחה (אם השמרים לא תופחים - יש סיכוי שהם כבר לא פעילים).
  • 2 להוסיף לקערה את הקמח, השמן והביצה, וללוש כ- 3 דקות עד שנוצר בצק. להוסיף את המלח וללוש כ- 7 דקות נוספות (סה"כ כ- 10 דקות של לישה, אפשר גם ידנית). במידה והבצק ממש ממש דביק - אפשר להוסיף כף קמח (אך הוא צריך להיות מעט דביק).
  • 3 להניח את הבצק בקערה משומנת, להפוך אותו כך שיהיה משומן מכל הצדדים ולהתפיח כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • 4 לאחר שהבצק תפח יש להוציא ממנו את האוויר, לחלק לחתיכות של 100 גרם כל אחת ולכדרר לכדורים. להניח את הכדורים להתפחה של כחצי שעה נוספת. בינתיים, לערבב את החלמון ביחד עם הסילאן בקערה קטנה.
  • 5 לסדר את עיגולי הבצק בתבנית עגולה ומשומנת (שימו לב ל"ציוד נדרש" - סה"כ 2 תבניות שונות), להבריש אותם בחלמון הטרוף עם הסילאן ולפזר מעל שומשום/קצח (או שילוב שלהם) בנדיבות ולפי הטעם האישי.
  • 6 לאפות את החלות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה או עד שהן מוכנות. מתקבלות חלות שבת מושלמות, טעימות ורכות כמו עננים!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית גדולה עגולה (28 ס"מ) + חלה בינונית נוספת שאופים ללא תבנית.

טוב, אז אני חייבת לעצור רגע ולכתוב משהו: זה המתכון האהוב עליי, שמעתם? אין יותר טוב ממנו. הייתי כל כך גאה בו כשכל המשפחה באו אליי לארוחת שישי... הבצק תפח לי בצורה מדהימה, הוא ממש יצא מהקערה והיה פשוט רך ברמות, היה לי כיף ונעים להכין אותו והתוצאה יצאה מטורפת, פשוט ענן שאפשר לקפוץ עליו והוא יתפוס אותך כשאתה נופל. נשבעת, אני חולמת על החלה הזאת בלילה (:.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 20.1% 9.3% 70.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב