דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 131 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הקדאיף
  • קדאיף - 250 גרם
    מופשר לילה במקרר
  • חמאה - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (50 גרם)
    מומסת
  • מלית הגבינה
  • ריקוטה - קופסת פלסטיק (250 גרם)
  • סירופ הסוכר
  • מים - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
  • סוכר -  כוסות - סה"כ (269 גרם)
  • הקישוט
  • פיסטוק - 50 גרם
    טחונים גס

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
כנאפה בתנור
כנאפה בתנור זה הדבר!
  • 1 ממיסים את החמאה במיקרוגל או על הגז.
  • 2 מפרידים את אטריות הקדאיף המופשרות ומניחים בקערה.
  • 3 מוזגים חצי מכמות החמאה על אטריות הקדאיף וממשיכים להפריד ביניהן.
  • 4 מורחים מעט מהחמאה שנשארה בתבנית האפייה המתאימה/במחבת שניתן להכניס לתנור, מסדרים יפה חצי מכמות אטריות הקדאיף, מעל מוסיפים את כל גבינת הריקוטה ומעליה שכבה נוספת של אטריות הקדאיף.
  • 5 מוזגים מעל את החמאה המומסת שנותרה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 230 מעלות למשך כ- 5-6 דקות (אין צורך להפוך).
  • 6 לבינתיים מרתיחים את המים והסוכר כ- 4 דקות ליצירת סירופ סוכר, כשהכנאפה יוצאת מהתנור מוזגים את הסירופ מעליה ומקשטים בפיסטוקים טחונים גס. מתקבלת כנאפה בתנור שכל ביס ממנה יהיה עונג צרוף!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה עגולה קטנה או מחבת שניתן להכניס לתנור.

ניתן להכין את הכנאפה גם על הגז: מטגנים על אש בינונית, בודקים עם מרית שמלמטה הוזהב, ברגע שתחתית הכנאפה שחומה יפה, לוקחים צלחת שטוחה מעט יותר גדולה מהמחבת, הופכים בזהירות ומטגנים עד שגם הצד השני משחים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 13.3% 8.2% 75.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב