דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 293 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
סלט בוראטה
מתכון לסלט בוראטה קל להכנה וטעים להפליא, צילום: תפיקו הפקות
  • 1 שוטפים את עלי הרוקט ומניחים כמצע בקערת הגשה שטוחה.
  • 2 חוצים את עגבניות השרי הצבעוניות ומניחים בקערה נקייה נוספת. מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים, שוטפים, קוצצים גס ומוסיפים לקערת עגבניות השרי. קוצצים גס גם את העגבניות המיובשות, מוסיפים לקערת העגבניות והבזיליקום, מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס ומערבבים היטב. מעבירים את תערובת העגבניות והבזיליקום אל קערת ההגשה מעל עלי הרוקט.
  • 3 מפזרים את השקדים הפרוסים והקרוטונים, מניחים את גבינת הבוראטה (ראו מידע נוסף) במרכז צלחת ההגשה, מזלפים מעל כל הסלט את שמן הזית והחומץ הבלסמי ומגישים מיד סלט בוראטה ביתי פשוט מושלם!
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשלב בסלט כל מרכיב שאתם מוצאים לנכון: ארטישוק, חסה, בצל סגול, גרגירי רימון, זיתי קלמטה, צ`ילי חריף, פקאנים/אגוזי מלך, צנוברים ועוד. בנוסף, ניתן להכין את הסלט גם עם מלפפון ירוק חתוך לטבעות, עגבניות מגי וקרוטונים אפויים ביתיים גדולים במיוחד - תפעילו את הדמיון.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. סלט בוראטה זה מזכיר את סלט הקפרזה האיטלקי. במקום סירופ הבלסמי (עדיף מאשר חומץ הבלסמי למראה יפה יותר) ניתן להשתמש ברכז רימונים. חיתוך מרכיבי הסלט צריך להיות גס יחסית. מומלץ להוציא את גבינת הבוראטה מהמקרר כ- 15-20 דקות לפני השימוש ולהניח בצד בטמפרטורת החדר (בכדי שהשמנת בתוכה תהיה יותר נוזלית ותעטוף את הסלט שלנו באהבה).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 55.9% 15.8% 26.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.33 (1.4 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב