דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 293 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 שוטפים את עלי הרוקט ומניחים כמצע בקערת הגשה שטוחה.
  • 2 חוצים את עגבניות השרי הצבעוניות ומניחים בקערה נקייה נוספת. מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים, שוטפים, קוצצים גס ומוסיפים לקערת עגבניות השרי. קוצצים גס גם את העגבניות המיובשות, מוסיפים לקערת העגבניות והבזיליקום, מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס ומערבבים היטב. מעבירים את תערובת העגבניות והבזיליקום אל קערת ההגשה מעל עלי הרוקט.
  • 3 מפזרים את השקדים הפרוסים והקרוטונים, מניחים את גבינת הבוראטה (ראו מידע נוסף) במרכז צלחת ההגשה, מזלפים מעל כל הסלט את שמן הזית והחומץ הבלסמי ומגישים מיד סלט בוראטה ביתי פשוט מושלם!
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשלב בסלט כל מרכיב שאתם מוצאים לנכון: ארטישוק, חסה, בצל סגול, גרגירי רימון, זיתי קלמטה, צ`ילי חריף, פקאנים/אגוזי מלך, צנוברים ועוד. בנוסף, ניתן להכין את הסלט גם עם מלפפון ירוק חתוך לטבעות, עגבניות מגי וקרוטונים אפויים ביתיים גדולים במיוחד - תפעילו את הדמיון.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. סלט בוראטה זה מזכיר את סלט הקפרזה האיטלקי. במקום סירופ הבלסמי (עדיף מאשר חומץ הבלסמי למראה יפה יותר) ניתן להשתמש ברכז רימונים. חיתוך מרכיבי הסלט צריך להיות גס יחסית. מומלץ להוציא את גבינת הבוראטה מהמקרר כ- 15-20 דקות לפני השימוש ולהניח בצד בטמפרטורת החדר (בכדי שהשמנת בתוכה תהיה יותר נוזלית ותעטוף את הסלט שלנו באהבה).

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ללמוד איך לבשל בקלות מתכוני וידאו שבועות גבינות סלטים מתכונים לצמחוניים מטבח איטלקי גבינת בוראטה סלט בוראטה ארוחה חלבית ארוחת ערב חלבית מנות ראשונות חלביות מתכונים חלביים קלים אוכל חלבי סלטים חלביים סלטים לארוחה חלבית סלטים איטלקיים סלטים קלים להכנה סלטים קרים סלטים צמחוניים סלטים עשירים הצג עוד תגיות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)608208
חלבונים (גרם)14.37 4.91
פחמימות (גרם)248
מתוכן סוכרים (גרם)6.93 2.36
שומנים (גרם)51.03 17.42
מתוכם שומן רווי (גרם)19.05 6.5
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.730.25
כולסטרול (מ"ג)69.97 23.88
נתרן (מ"ג)1,235421.65
סיבים תזונתיים (גרם)1.88 0.64
מים (גרם)134.9746.07
ליקופן (מ"ג)3.471.19
ויטמין A (מק"ג)70.6524.11
ויטמין B (מ"ג)1.230.42
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.850.29
ויטמין B5 (מ"ג)0.150.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)27.199.28
ויטמין C (מ"ג)18.546.33
ויטמין E (מ"ג)0.780.27
ויטמין K (מק"ג)29.3810.03
סידן (מ"ג)224.7576.71
ברזל (מ"ג)0.680.23
מגנזיום (מ"ג)20.096.86
זרחן (מ"ג)37.5512.81
אבץ (מ"ג)0.280.1
אשלגן (מ"ג)353.55120.66
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 55.9% 15.8% 26.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.33 (1.4 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.