דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 119 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחמניות נהדרות ללא גלוטן
לחמניות מושלמות לצליאקים
  • 1 שמים בקערת המיקסר 500 גרם קמח פחות 3 כפות (להשאיר בצד), יוצרים גומה ושמים בה את השמרים, הסוכר וכ- 1/4 כוס מהנוזל החמים (אפשר שחלק ממנו יהיה מים). מערבבים קלות ונותנים לנוח לתפיחה של כ- 10 דקות.
  • 2 מוסיפים את הביצה, השמן, אבקת האפייה וכ- 1/2 כוס מהנוזלים בהדרגה ולפי הצורך (שימו לב: עד 1.5 כוסות נוזל), ולשים עם וו לישה. כשנוצר תחילתו של בצק מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד ומשחתי. מוסיפים עוד נוזלים לפי הצורך.
  • 3 מכסים ומתפיחים את הבצק כשעה (אני חיממתי קלות את התנור, כיביתי והתפחתי בתוכו).
  • 4 מוציאים מהבצק את האוויר, מוסיפים מעט קמח (3 הכפות שהשארנו בצד), משמנים את הבצק והידיים, יוצרים לחמניות (כ- 10 לחמניות סה"כ), מניחים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים בתנור סגור.
  • 5 מוציאים את התבנית, שמים בתחתית התנור תבנית עם מים ומחממים ל- 180 מעלות.
  • 6 מברישים בביצה טרופה, זורים שומשום או פרג/קצח ואופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 20 דקות או עד להשחמה (תלוי בתנור).
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש גם בקמח לחם ללא גלוטן.

ציוד נדרש: מיקסר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 15% 9.9% 74.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב