דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות מושלמות לצליאקים

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 119 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 שמים בקערת המיקסר 500 גרם קמח פחות 3 כפות (להשאיר בצד), יוצרים גומה ושמים בה את השמרים, הסוכר וכ- 1/4 כוס מהנוזל החמים (אפשר שחלק ממנו יהיה מים). מערבבים קלות ונותנים לנוח לתפיחה של כ- 10 דקות.
  • 2 מוסיפים את הביצה, השמן, אבקת האפייה וכ- 1/2 כוס מהנוזלים בהדרגה ולפי הצורך (שימו לב: עד 1.5 כוסות נוזל), ולשים עם וו לישה. כשנוצר תחילתו של בצק מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד ומשחתי. מוסיפים עוד נוזלים לפי הצורך.
  • 3 מכסים ומתפיחים את הבצק כשעה (אני חיממתי קלות את התנור, כיביתי והתפחתי בתוכו).
  • 4 מוציאים מהבצק את האוויר, מוסיפים מעט קמח (3 הכפות שהשארנו בצד), משמנים את הבצק והידיים, יוצרים לחמניות (כ- 10 לחמניות סה"כ), מניחים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים בתנור סגור.
  • 5 מוציאים את התבנית, שמים בתחתית התנור תבנית עם מים ומחממים ל- 180 מעלות.
  • 6 מברישים בביצה טרופה, זורים שומשום או פרג/קצח ואופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 20 דקות או עד להשחמה (תלוי בתנור).
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש גם בקמח לחם ללא גלוטן.

ציוד נדרש: מיקסר.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)305256
חלבונים (גרם)6.48 5.44
פחמימות (גרם)4941
מתוכן סוכרים (גרם)6.06 5.09
שומנים (גרם)9.8 8.23
מתוכם שומן רווי (גרם)1.11 0.93
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.190.16
כולסטרול (מ"ג)50.59 42.48
נתרן (מ"ג)839.29704.7
סיבים תזונתיים (גרם)0.46 0.38
מים (גרם)10.368.7
ויטמין A (מק"ג)21.7618.27
ויטמין B (מ"ג)0.390.33
ויטמין B1 (מ"ג)0.010
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.12
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.210.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.395.37
ויטמין B12 (מק"ג)0.260.22
ויטמין D (מק"ג)0.820.69
ויטמין E (מ"ג)0.140.12
ויטמין K (מק"ג)0.040.03
סידן (מ"ג)52.5244.09
ברזל (מ"ג)0.240.2
מגנזיום (מ"ג)1.641.38
זרחן (מ"ג)26.9322.61
אבץ (מ"ג)0.180.15
אשלגן (מ"ג)18.9315.89
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.860.72
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.210.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.070.9
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.460.39

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 15% 9.9% 74.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה