דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 61 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת סופלה עם שקדים פרוסים
עוגת סופלה מושלמת לסופ"ש
  • 1 הכנות מוקדמות: לחמם את התנור מראש לחום של 170 מעלות (חום עליון-תחתון), להפריד את הביצים לחלבונים וחלמונים ולרפד את התבנית (ראו ציוד נדרש) בנייר אפייה משומן.
  • 2 להקציף את החלבונים עם הסוכר החום במיקסר עם בלון הקצפה על מהירות מקסימאלית במשך כ- 5-7 דקות עד שמתקבל קצף יציב. להניח בצד.
  • 3 להמיס את השוקולד ושמן הזית בפולסים במיקרוגל או על בן-מארי, עד שמתקבל רוטב שוקולד חלב ואחיד. להוסיף את החלמונים ותמצית הוניל, לערבב, להוסיף את השקדים ולאחד הכל יחד.
  • 4 למזוג את קצף החלבונים אל תערובת השוקולד והחלמונים, ולערבב בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא פסים לבנים.
  • 5 למזוג את בלילת הסופלה אל התבנית ולפזר מעל את השקדים הפרוסים.
  • 6 לאפות בתנור שחומם מראש למשך כ- 30 דקות או עד שהעוגה שחומה מעט למעלה ושקועה במרכז. להוציא מהתנור ולצנן לגמרי (העוגה תשקע בעת הצינון וזה בסדר, זו המטרה).
  • 7 לחלץ את העוגה מהתבנית אל צלחת הגשה, לפדר באבקת סוכר לפי הטעם, לפרוס ולהגיש! מתקבלת עוגת סופלה ושקדים פשוט מפנקת!
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש גם לצד אוכמניות טריות.

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 24 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם הקצפה והמסה. העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר בכלי אטום למשך כ- 3 ימים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 39.5% 12% 45.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.68 (0.72 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב