מצרכים למתכון
4 מנות/יחידות, 484 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- שוקי האווז
- בשר אווז - 800 גרם
- תפוז - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (418 גרם)
- שומר - ראש (162 גרם)
- בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
- מלח - כף שטוחה
- סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
- עלי דפנה - 4 עלים
- פלפל אנגלי - 5 גרגירים
- הרוטב
- שום - 4 שיניים
- שמן זית - כפית (5 מ"ל)
- חומץ בלסמי - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- מלח - כפית שטוחה
- סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
- ארק - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- חמאה - אריזת נייר (100 גרם)
- עלי זעתר טרי - כף אחת
- מרווה - 4 עלים
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, לא כשרכשרות
מנה חגיגית במיוחד של שוקי אווז
- 1 מניחים את שוקי האווז בתבנית, מוסיפים את שאר המרכיבים, מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ואופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה. לאחר מכן מורידים את חום התנור ל- 150 מעלות וממשיכים לאפות למשך כ- 3 שעות נוספות עד שהבשר רך ומתפרק מהעצם.
- 2 מטגנים את פרוסות השום בשמן הזית למשך כחצי דקה, מוסיפים את החומץ הבלסמי, המלח, הסוכר, עלי הזעתר ועלי המרווה, מוסיפים לבסוף את הערק, לאחר מכן את החמאה ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך. מגישים את שוק האווז עם הרוטב מעל בנדיבות!
- 3 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
הערך התזונתי לא כולל את גרגירי הפלפל האנגלי, עלי הזעתר ועלי המרווה. משקל שוקי האווז מתייחס לכמות הבשר המוערכת ללא העצמות. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3% |
32.4% |
41.5% |
23.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב