דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 484 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • שוקי האווז
  • בשר אווז - 800 גרם
    4 שוקי אווז (ראו מידע נוסף)
  • תפוז - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (418 גרם)
    תפוזי דם (אדומים) חתוכים ל- 4
  • שומר - ראש (162 גרם)
    חתוך לרבעים
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    מקולף וחתוך לרבעים
  • מלח - כף שטוחה
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • עלי דפנה - 4 עלים
  • פלפל אנגלי - 5 גרגירים
  • הרוטב
  • שום - 4 שיניים
    פרוסות
  • שמן זית - כפית (5 מ"ל)
    לטיגון
  • חומץ בלסמי - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • מלח - כפית שטוחה
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • ארק - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • חמאה - אריזת נייר (100 גרם)
  • עלי זעתר טרי - כף אחת
  • מרווה - 4 עלים

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, לא כשרכשרות
שוקי אווז ותפוזי דם צלויים בתנור ברוטב בלסמי וערק
מנה חגיגית במיוחד של שוקי אווז
  • 1 מניחים את שוקי האווז בתבנית, מוסיפים את שאר המרכיבים, מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ואופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה. לאחר מכן מורידים את חום התנור ל- 150 מעלות וממשיכים לאפות למשך כ- 3 שעות נוספות עד שהבשר רך ומתפרק מהעצם.
  • 2 מטגנים את פרוסות השום בשמן הזית למשך כחצי דקה, מוסיפים את החומץ הבלסמי, המלח, הסוכר, עלי הזעתר ועלי המרווה, מוסיפים לבסוף את הערק, לאחר מכן את החמאה ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך. מגישים את שוק האווז עם הרוטב מעל בנדיבות!
  • 3 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את גרגירי הפלפל האנגלי, עלי הזעתר ועלי המרווה. משקל שוקי האווז מתייחס לכמות הבשר המוערכת ללא העצמות. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 32.4% 41.5% 23.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.5 (0.53 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב