דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנה חגיגית במיוחד של שוקי אווז

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 484 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • שוקי האווז
  • בשר אווז - 800 גרם
    4 שוקי אווז (ראו מידע נוסף)
  • תפוזים - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (418 גרם)
    תפוזי דם (אדומים) חתוכים ל- 4
  • שומר - ראש (162 גרם)
    חתוך לרבעים
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    מקולף וחתוך לרבעים
  • מלח - כף שטוחה
  • סוכר - כף שטוחה
  • עלי דפנה - 4 עלים
  • פלפל אנגלי - 5 גרגירים
  • הרוטב
  • שום - 4 שיניים
    פרוסות
  • שמן זית - כפית (5 מ"ל)
    לטיגון
  • חומץ בלסמי - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • מלח - כפית שטוחה
  • סוכר - כף שטוחה
  • ארק - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • חמאה - אריזת נייר (100 גרם)
  • עלי זעתר טרי - כף אחת
  • מרווה - 4 עלים
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, לא כשרכשרות
  • 1 מניחים את שוקי האווז בתבנית, מוסיפים את שאר המרכיבים, מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ואופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה. לאחר מכן מורידים את חום התנור ל- 150 מעלות וממשיכים לאפות למשך כ- 3 שעות נוספות עד שהבשר רך ומתפרק מהעצם.
  • 2 מטגנים את פרוסות השום בשמן הזית למשך כחצי דקה, מוסיפים את החומץ הבלסמי, המלח, הסוכר, עלי הזעתר ועלי המרווה, מוסיפים לבסוף את הערק, לאחר מכן את החמאה ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך. מגישים את שוק האווז עם הרוטב מעל בנדיבות!
  • 3 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את גרגירי הפלפל האנגלי, עלי הזעתר ועלי המרווה. משקל שוקי האווז מתייחס לכמות הבשר המוערכת ללא העצמות. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מאיר אלאלוף

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)889184
חלבונים (גרם)60.59 12.52
פחמימות (גרם)347
מתוכן סוכרים (גרם)23.3 4.82
שומנים (גרם)47.31 9.78
מתוכם שומן רווי (גרם)21.58 4.46
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)253.5 52.4
נתרן (מ"ג)2,703558.85
סיבים תזונתיים (גרם)4.41 0.91
מים (גרם)296.1661.22
ויטמין A (מק"ג)39.18.08
ויטמין B (מ"ג)15.313.16
ויטמין B1 (מ"ג)0.310.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.850.18
ויטמין B3 (מ"ג)8.821.82
ויטמין B5 (מ"ג)4.10.85
ויטמין B6 (מ"ג)1.150.24
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)71.6314.81
ויטמין B12 (מק"ג)0.980.2
ויטמין C (מ"ג)64.3813.31
ויטמין E (מ"ג)0.20.04
ויטמין K (מק"ג)0.280.06
סידן (מ"ג)121.0125.01
ברזל (מ"ג)6.681.38
מגנזיום (מ"ג)76.4915.81
זרחן (מ"ג)680.51140.67
אבץ (מ"ג)6.681.38
אשלגן (מ"ג)1,248258.06
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.150.65
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.310.06
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.80.58
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)8.721.8
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)7.791.61

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 32.4% 41.5% 23.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.5 (0.53 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.