דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנה עיקרית טעימה לחג

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 571 גרם למנה\יחידה

  • בשר אווז - 1 ק"ג
    4 שוקי אווז (ראו מידע נוסף)
  • תימין - 4 גבעולים - סה"כ (4 גרם)
  • מלח גס - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • צ`ילי גרוס - 4 גרם
    1/2 כפית - לפי הטעם
  • בצלים - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (375 גרם)
    חתוכים לקוביות קטנות
  • גזרים - 3 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (348 גרם)
    חתוכים לקוביות קטנות
  • פתיתים אפויים בצורת קוסקוס - כוס (146 גרם)
  • מים -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
    רותחים
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פטרוזיליה - 1/2 כוס-קצוץ - סה"כ (25 גרם)
    לפי הטעם
  • עלי מרווה - 8 עלים
    לפי הטעם
  • ליקר תפוזים (קוונטרו) - 1/2 כוס
    או כוס מיץ תפוזים
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
  • 2 מחממים מחבת היטב. השתמשו במחבת שיכולה להיכנס לתנור וכזו שיש לה מכסה. ניתן גם להשתמש במחבת רגילה ופשוט לכסות את הידית בנייר כסף אם עשויה מפלסטיק ולכסות את המחבת גם כן בנייר כסף אם אין מכסה.
  • 3 הכנת שוקי האווז: בצד של העור חורצים בעזרת סכין חריצים בצורת שתי וערב. החריצה הזו תוציא את כל השומן ותשאיר עור פריך לשוקי האווז. מתבלים במלח ופלפל שחור משני הצדדים. מניחים את השוקיים עם הצד של העור על המחבת. אין צורך בשמן - האווז יפריש שומן ובזה הוא ייטגן. כאשר רואים שהשומן מתחיל לצאת למחבת מוסיפים את התימין והמרווה למחבת וגם את הצ`ילי הגרוס. נותנים לשוקי האווז להשחים והופכים לצד השני לעוד 5 דקות. הופכים חזרה לצד של העור ושופכים את ליקר התפוזים (או מיץ התפוזים). מכסים במכסה ומכניסים לתנור לחצי שעה.
  • 4 הכנת הפתיתים: מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל והגזר. לאחר 5 דקות מוסיפים את הפתיתים ומטגנים גם אותם. מוסיפים את המים הרותחים, המלח והפלפל השחור, מערבבים היטב ומכסים חלקית את הסיר. מבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב מדי פעם למשך כ- 10 דקות. מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה ו- 4 כפות מהנוזלים שהצטברו במחבת של שוקי האווז. מערבבים היטב ומכסים את הסיר.
  • 5 להגשה: מוזגים לצלחת ההגשה כף הגשה גדושה של פתיתים ולצידם מניחים את שוק האווז.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערה לגבי שוקי האווז: 4 שוקי אווז שוקלים 1.6 ק"ג (400 גרם לשוק שלמה כולל עצמות). במצרכים מצוין 1 ק"ג בשר אווז על מנת לשקלל בערך התזונתי רק את הבשר (ללא עצמות). הערך התזונתי לא כולל את עלי המרווה וליקר התפוזים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עידן דלל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)801140
חלבונים (גרם)78.43 13.75
פחמימות (גרם)468
מתוכן סוכרים (גרם)7.5 1.31
שומנים (גרם)32.33 5.67
מתוכם שומן רווי (גרם)11.48 2.01
כולסטרול (מ"ג)240 42.07
נתרן (מ"ג)1,805316.47
סיבים תזונתיים (גרם)5.67 0.99
מים (גרם)400.0270.12
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)800.08140.24
ויטמין B (מ"ג)18.843.3
ויטמין B1 (מ"ג)0.330.06
ויטמין B2 (מ"ג)1.050.18
ויטמין B3 (מ"ג)11.031.93
ויטמין B5 (מ"ג)4.920.86
ויטמין B6 (מ"ג)1.440.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)66.2911.62
ויטמין B12 (מק"ג)1.230.21
ויטמין C (מ"ג)18.133.18
ויטמין E (מ"ג)0.970.17
ויטמין K (מק"ג)116.5220.43
סידן (מ"ג)102.0117.88
ברזל (מ"ג)8.551.5
מגנזיום (מ"ג)89.115.62
זרחן (מ"ג)837.83146.86
אבץ (מ"ג)8.411.47
אשלגן (מ"ג)1,384242.52
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.020.7
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.390.07
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)3.580.63
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)10.911.91
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)9.761.71

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 19.9% 48.3% 28.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.27 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.