דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל טעים לחובבי הלוביה הירוקה

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 442 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • לוביה - 500 גרם
    ירוקה וטרייה במיוחד
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ לקוביות
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון
  • שום - 2 שיניים
    קצוצות דק (לא חובה)
  • עגבניות - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
    טריות וחתוכות לקוביות קטנות
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פפריקה - כפית שטוחה
    מתוקה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
  • מים -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
  • שוק עוף - 10 גדלים ממוצעים - חלקים אכילים - סה"כ (800 גרם)
    טריות - ראו מידע נוסף
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לשטוף את הלוביה היטב ולחתוך לחתיכות קטנות.
  • 2 לטגן מעט את הבצל בשמן, להוסיף את השום, להוסיף את הלוביה ולהמשיך לטגן על להבה נמוכה כ- 20 דקות לפחות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  • 3 להוסיף את העגבניות והתבלינים, לערבב, להוסיף את המים בהדרגה ולבשל עוד כ- 10 דקות.
  • 4 לסדר את העוף בתוך הרוטב ולבשל עם סיר מכוסה על להבה נמוכה עד שהעוף מוכן.
  • 5 בתיאבון חיוך

במתכון כתוב בשוקי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בשוקי עוף רגילים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)541122
חלבונים (גרם)51.02 11.53
פחמימות (גרם)276
מתוכן סוכרים (גרם)6.29 1.42
שומנים (גרם)24.68 5.58
מתוכם שומן רווי (גרם)4.53 1.02
כולסטרול (מ"ג)142.4 32.19
נתרן (מ"ג)489.54110.66
סיבים תזונתיים (גרם)7.64 1.73
מים (גרם)336.8676.14
ליקופן (מ"ג)2.090.47
ויטמין A (מק"ג)62.1514.05
ויטמין B (מ"ג)12.32.78
ויטמין B1 (מ"ג)0.340.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.440.1
ויטמין B3 (מ"ג)8.691.96
ויטמין B5 (מ"ג)2.020.46
ויטמין B6 (מ"ג)0.580.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)234.2252.94
ויטמין B12 (מק"ג)0.370.08
ויטמין C (מ"ג)18.714.23
ויטמין D (מק"ג)0.20.05
ויטמין E (מ"ג)1.280.29
ויטמין K (מק"ג)10.22.31
סידן (מ"ג)63.6114.38
ברזל (מ"ג)5.51.24
מגנזיום (מ"ג)98.2822.21
זרחן (מ"ג)428.9496.96
אבץ (מ"ג)5.951.35
אשלגן (מ"ג)800.11180.86
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.340.75
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.20.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.720.62
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.761.08
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.970.9

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.9% 22.3% 46.1% 24.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.35 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.